2024-YKS Sınav Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

2024-YKS Sınav Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için sınava giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu.

8 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek 2024-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2024-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi https://ais.osym.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecekler.

Sınav Binalarına Giriş Saatleri

ÖSYM, sınav binalarına giriş saatleri konusunda adaylara önemli uyarılarda bulundu.

  • 2024-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adayların saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı belirtildi.
  • 2024-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına giriş yapılamayacak.

Adaylara Önemli Hatırlatma

ÖSYM, adayların sınav günü herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına sınav binalarına erken gelmelerini ve yanlarında sınava giriş belgeleri ile geçerli kimlik belgelerini bulundurmaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.