2024 Hac kuraları çekiliyor: Sonuçlar e-Devlet'te

2024 Hac kuraları çekiliyor: Sonuçlar e-Devlet'te

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Milyonlarca Hacı Adayının Beklediği Kuralar Bugün Çekilecek

Kutsal Yolculuk İçin Başvuranlar Heyecanla Bekliyor

Hacı adayları, kutsal topraklara yapacakları yolculuk için büyük bir heyecanla beklemeye devam ediyor. 2024 Hac kurası için ön kayıtlarını oluşturan milyonlarca kişi, bugün çekilecek olan kura sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Milyonlarca kardeşimizin hasretle beklediği Hac kurasını Diyanet İşleri Başkanlığımızda gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Sonuçlar E-Devlet Üzerinden Açıklanacak

Hac kurası sonuçları, aynı gün saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek. İsimleri çıkan hacı adayları, kesin kayıt işlemlerini yine e-Devlet üzerinden tamamlayacak. Bu önemli duyuru ile birlikte, kutsal topraklara yapacakları hac ibadetini gerçekleştirecek olan hacı adayları için heyecan dorukta.

Geçen Yıl Yaklaşık 85 Bin Kişi Hac İbadetini Yerine Getirdi

Geçen yılın verilerine göre, ilk hac kafilesi 28 Mayıs'ta kutsal topraklara uğurlandı ve yaklaşık 85 bin kişi hac ibadetini yerine getirdi. Hac ibadeti, milyonlarca Müslüman için özel bir anlam taşıyor ve bu yılın kura sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yeni hacı adayları da bu kutsal yolculuğa hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.