2024 Ehliyet ve Pasaport Ücretleri Belli Oldu: İşte Yeni Fiyatlar

2024 Ehliyet ve Pasaport Ücretleri Belli Oldu: İşte Yeni Fiyatlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belirlediği yeni tarifeye göre, 2024 yılında ehliyet, pasaport ve diğer değerli kağıtların satış bedelleri belli oldu. İşte güncellenen fiyatlar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği, 2024 yılında geçerli olacak değerli kağıt satış bedellerini Resmi Gazete'de yayımlanarak duyurdu. Yapılan güncellemeye göre, birçok önemli belgenin ücretinde değişiklikler yapıldı.

Noter kağıdı ve beyanname bedeli 87 lira olarak belirlenirken, protesto, vekaletname, resen senet bedeli ise 174 lira oldu.

Pasaport almak isteyenler ise 2024 yılında 790 lira ödemek durumunda kalacak. İkamet izni bedeli 565 lira olarak tespit edildi.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları için kanuni bildirim süresi dışında doğum ve değiştirme nedeniyle düzenlenenlerde 130 lira, kayıp nedeniyle düzenlenenlerde ise 260 lira ödenecek.

Aile cüzdanı bedeli 705 lira olarak belirlenirken, sürücü belgeleri ve sürücü çalışma belgeleri (karneleri) 990 lira olarak açıklandı.

Motorlu araç tescil belgesi 885 lira, iş makinesi tescil belgesi 740 lira, her bir çek yaprağı için banka çekleri 55 lira, mavi kart 130 lira, yabancı çalışma izni belgesi ve çalışma izni muafiyeti belgesi bedeli ise 565 lira olarak saptandı.

Belirtilen ücretler 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Yeni fiyatlarla ilgili detaylı bilgi ve ödeme seçenekleri için ilgili resmi kurumların web siteleri ve müşteri hizmetleri hizmetlerinden bilgi alınabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.