2024 Asgari Ücret Belli Oldu

2024 Asgari Ücret Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu kabul etti.

İlk toplantısını 11 Aralık'ta, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda, taraflar müzakerelerini sürdürürken bugün bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu Beştepe'de kabul etti.

2024 ASGARİ ÜCRET 17 BİN 2 LİRA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Beştepe'de yapılan toplantının ardından asgari ücret zammını açıkladı.

Bakan Işıkhan, "700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere, 2024 yılı için net asgari ücret 17 bin 2 TL olmuştur. Önceki yıla göre yüzde 100, son rakama göre yüzde 49 zam yapıldı" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HAYIRLI OSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyadan, "2024 yılında asgari ücret, %49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.