"2017’de dünya, Türkiye arıcılığını konuşacak"

"2017’de dünya, Türkiye arıcılığını konuşacak"

TAB Genel Sekreteri Kaba:- "Türkiye ve dünyadaki hedef, üreticilerin balını aracısız tüketiciye ulaştırmaktır"- "Uluslararası Arıcılık Kongresi'ne katılım açısından rekor, 2009'da 9 bin kişi ile Fransa'da. Biz bunu geçerek dünya tarihine geçeceğiz"- "Arıc

DÜZCE (AA) - Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Genel Sekreteri Cafer Kaba, hedeflerinin, üreticinin balını aracısız tüketiciye ulaştırmak olduğunu belirterek, "Arıcılıkta Fransa'yı konuşuyoruz. 2017'de dünya, Türkiye arıcılığını konuşacak. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Kaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arıcılığı teşvik etmek amacıyla kurulan Dünya Arıcılar Birliğince (APIMONDIA), 29 Eylül-4 Ekim'de İstanbul'da düzenlenmesi kararlaştırılan 45. Uluslararası Arıcılık Kongresi'ne yönelik çalışmaların başladığını belirtti.

Bu organizasyonu Türkiye'ye kazandırmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Kaba, "Türkiye arıcılık alanında iddialı. Bunu tüm dünyaya göstereceğiz. Kongre için yurt içi ve dışındaki arıcılara ulaştık ve katılımlarını sağlayacağız." diye konuştu.

Aynı zamanda APIMONDIA Organizasyon Komitesi Üyesi olan Kaba, Türkiye'nin adını öne çıkarmak istediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"2005'te APIMONDIA'ya üye olduk. 8 yıl süren başvuru sürecinden sonra Dünya Arıcılık Kongresi'ni biz aldık. Bunu Türkiye'deki arıcılar hak etti. Hak ederek, bileğimizin gücü ile aldık. Bu başarı 120 yıl sonra Türkiye'ye gelen bir başarıdır. Biz bu kongreyi seçim ile kazandık. Bu başarı Türk arıcısının başarısıdır. Bu başarı, köyünde arıcılık yapanların başarısıdır."

"Türkiye ve dünyadaki hedef, üreticilerin balını aracısız tüketiciye ulaştırmaktır." diyen Kaban, kongre çalışmalarını gece gündüz sürdürdüklerini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kongreye katılım açısından rekor, 2009'da 9 bin kişi ile Fransa'da. Biz bunu geçerek dünya tarihine geçeceğiz. Rekoru hedefliyoruz, gerçekleştireceğiz. Arıcılıkta Fransa'yı konuşuyoruz. 2017'de dünya, Türkiye arıcılığını konuşacak. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Ocak ayında da Amerika'ya gidip ikili ilişkileri daha sıkı tutacağız. İnşallah bunu da başarıyla tamamlayıp, arıcılıkta Türkiye'nin yerini belirleyeceğiz. Tüm arıcılarımızı kongremize bekliyoruz. Hedefimiz 12 bin kişiyle rekor kırmak. Sonrasında zaten ister istemez, dünyada arıcılıkla ilgili bir şey olursa Türkiye konuşulacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler