2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

- Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesinin 46. genel kurulu, oyunlar öncesi Samsun'da yapılacak


ANKARA (AA) - Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesinin (ICSD) 46. genel kurulu, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesi Samsun'da gerçekleştirilecek.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Medya Direktörlüğünden yapılan açıklamaya göre genel kurul,16-18 Temmuz tarihlerinde Samsun Sheraton Otel'de düzenlenecek. Üç gün sürecek genel kurulda 93 ülkeden 212 delege yer alacak.

İşitme engellilerin sorunlarının ve spora entegrasyonlarının konuşulacağı genel kurulun ilk gününde, bir dizi toplantılar yapılacak.

İkinci gün ise saat 09.00 ile 18.00 arasında yapılacak oturumların ardından tören düzenlenecek. Törende işitme engelliler sporuna katkıda bulunmuş isimler, Medal of Honour ve Rubens-Alcais ödülleriyle onurlandırılacak. Ayrıca yılın sporcusu ödülü de aynı gece sahibine kavuşacak.

Genel kurulun son günü saat 17.00'ye kadar 4 oturum gerçekleştirilecek ve ardından delegeler açılış töreni için stada geçecek.

Uluslararası İşitme Engelliler Futbol Birliği, Uluslararası İşitme Engelliler Basketbol Federasyonu, Uluslararası İşitme Engelliler Satranç Komitesi ve Uluslararası İşitme Engelliler Golf Federasyonu da genel kurulda temsil edilecek.

97 ülkeden 3 bin 105 sporcunun katılacağı 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları ise 18-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :