2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

- Oyunlarda mücadele edecek ülkelerin kafileleri, Samsun'a gelmeye başladı


ANKARA (AA) - 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele edecek ülkelerin kafileleri, büyük gruplar halinde Samsun'a gelmeye başladı.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Medya Direktörlüğünden yapılan açıklamaya göre, bir haftadır küçük gruplarla Samsun'a sporcu gönderen ülkeler, oyunlara sayılı günler kala daha kalabalık olarak kente gelmeye başladı. Venezuela ve Rusya kafileleri, oyunlara 7 gün kala toplam 100 kişinin üzerindeki gruplarla Samsun'a ayak bastı. Ağırlıklı olarak atletizm branşında yarışacak sporcuları barındıran grupları, organizasyonun resmi maskotu "Çakır" karşıladı.

Venezuela'nın Samsun'a gelen ilk kafilesinde oyunlar rekoruna sahip Jesus Garcia da bulunuyor. Havalimanında kısa bir röportaj veren cirit sporcusu Garcia, "Buraya işitme engelliler olimpiyatı için geldim. Tayvan'da oyunlar rekoru kırmıştım. Türkiye'deki bu organizasyon için de çalışmaya devam ettik ve rekorumuzu geliştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Organizasyonda 500'ün üzerinde katılımcıyla temsil edilecek Rusya'nın ilk geniş kafilesinin mevcudu 50 oldu. İlk olimpiyat tecrübesini yaşayacak Elizaveta Kashchavtseva, "Samsun'a sorunsuzca ulaştık. Cirit ve gülle dalında yarışıyorum. Bir yıl önce 3 madalya aldım. Hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :