2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

- Samsun'da 18-30 Temmuz'da yapılacak oyunlarda 6 binin üzerinde güvenlik görevlisi görev yapacak


SAMSUN (AA) - Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda 6 binin üzerinde güvenlik görevlisi görev alacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 18-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olimpiyatlara 96 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun katılacağı belirtildi.

Sporcular, spor adamları ve misafirlerin 24 farklı konaklama bölgesinde ağırlanacağı bildirilen açıklamada, etkinliklerin 8 ilçede, 37 spor tesisi ve alanında gerçekleştirileceği kaydedildi.

Oyunların sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi, sporcu ve misafirlerin güvenli şekilde ağırlanabilmesi için il genelinde tüm güvenlik tedbirlerinin Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının gönderdiği takviye kuvvetlerle planlandığı aktarılan açıklamada, "Bu süre zarfında il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere il genelinde 5 bin 418 polis ile 678 jandarma personeli görev yapacak. Sadece olimpiyat oyunlarına yönelik tedbirlerde ise 3 bin 381 polis ile 550 jandarma personeli ile güvenlik sağlanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :