2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

- Bulgaristan'da yapılan bir önceki oyunlarda altın madalya kazanan 6 milli sporcu, unvan korumak için mücadele edecek


ANKARA (AA) - 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na katılacak milli sporculardan 6'sı, bir önceki oyunlarda elde ettikleri şampiyonluk unvanını korumaya çalışacak.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Medya Direktörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 18-30 Temmuz'da Samsun'da düzenlenecek oyunlarda Türkiye'yi temsil edecek sporculardan 6'sı, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen 2013 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda kazandığı altın madalyayı korumak için mücadele verecek.

Sofya'daki oyunları 7 altın, 9 gümüş ve 17 bronz madalya ile tamamlayan Türk Milli Takımı'nda şampiyonluk elde eden, judoda Samet Bulut (2 altın madalya), karatede Fatih Çiçek, güreşte İlhan Çıtak, tekvandoda Merve Yazıcı, Muhammed Güler ve Selver Şeker, bu yıl da zirve için müsabakalara çıkacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen sporculardan Samet Bulut, unvanını korumak için elinden geleni yapacağını belirterek, "Olimpiyatlarda Türk sporunun ve Türk sporcusunun gücünü tüm dünyaya duyurmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda 4 kez üst üste şampiyon olan milli güreşçi İlhan Çıtak ise 5. kez altın madalya kazanarak Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :