20 YAŞ ALTINA ESNEKLİK GELDİ

20 YAŞ ALTINA ESNEKLİK GELDİ

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, 20 yaş altındaki özel gereksinimi olan çocuk ve gençlerin, uygun şartlarda evlerinden çıkmalarına izin verilecek.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, 20 yaş altındaki özel gereksinimi olan çocuk ve gençlerin, uygun şartlarda evlerinden çıkmalarına izin verileceğini açıkladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 20 yaş altındakilerin sokağa çıkmalarını yasaklayan İçişleri Bakanlığı, "özel gereksinimi" olan çocuklar ve gençlerin dışarı çıkmalarına olanak sağlayan ve belli istisnaları içeren ek genelge yayımladı.

Genelgeye göre 20 yaş altındaki otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi tanısı konulmuş "özel gereksinimi" olan çocuk ve gençler sokağa çıkabilecek. 

Bu gençlerin sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske kullanmak, el temizliği ve hijyene uymak koşulu ile ikametlerinden çıkmalarına, park ve bahçelerde dolaşmalarına izin verilecek. 

Gençler ve çocukların aynı il sınırları içinde araçla seyahat etmelerine de izin verilecek. 

Genelgeye göre bu çocuk ve gençlerin ebeveyn ya da bakıcılarının, muhakkak rahatsızlıklarını kanıtlayıcı rapor vb. belgeleri yanında bulundurması zorunlu olacak.

Etiketler :