20. Uluslararası Çukurova Aşıklar Bayramı Dadaloğlu Buluşması

20. Uluslararası Çukurova Aşıklar Bayramı Dadaloğlu Buluşması

OSMANİYE (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından organize edilen "20. Uluslararası...

OSMANİYE (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından organize edilen "20. Uluslararası Aşıklar Bayramı Dadaloğlu Buluşması" Kadirli ilçesinde gerçekleştirildi.

Şehit Mustafa Yağız Mahallesi Gençlik ve Kültür Evi bahçesinde düzenlenen programa, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen aşıkların yanı sıra Kırgızistan ve Sincan Uygur Özek Bölgesi'nden 13 halk ozanı katıldı. "Milli birlik ve beraberlik" vurgusunun yapıldığı programda, aşık ve ozanların türkü, atışma, divan ve barak-bozlak dalında seslendirdiği şiir, ağıt ve türküler, katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan yaptığı konuşmada, Çukurova'da aşıklık sanatının gelişmesine imkanlar dahilinde her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Halk ozanlarını ilçede ağırlamaktan memnun olduklarını ifade eden Tarhan, "Böylesine güzel bir kültürel etkinliğe herkesin sahip çıkması gerekir. Destek sadece maddi olarak değil manevi olarak da yapılabilir. Ülkemizin değişik şehirlerinden ve yurt dışından gelerek bizlere güzel bir türkü ziyafeti veren aşık ve halk ozanlarımıza teşekkür ederiz." dedi.

Etkinliğe, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, OFAD Başkanı Abdullah Gizlice, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :