20 sanığın yargılandığı Çiftlik Bank davasında yeni gelişme

20 sanığın yargılandığı Çiftlik Bank davasında yeni gelişme

Uruguay'da Kara Para Aklama Suçundan Ceza Alan Tutuklu, Çiftlik Bank Davasında Tahliye Edildi

İstanbul'da devam eden Çiftlik Bank davası kapsamında, "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın dahil olmak üzere 20 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, duruşmada tahliye edilen Osman Naim Kaya'nın, Uruguay'da kara para aklama suçundan aldığı cezayı çektiğini ve Türkiye'deki davaya ilişkin kaçma durumunun olmadığına dair savunmasını dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Duruşmada, Mehmet Aydın savunmasında, Türkiye genelinde 100'den fazla şirketlerinin bulunduğunu ve devlete kesilen cezaların bilişim şirketlerine ait olduğunu belirtti. Aydın, müştekilerin zararlarının mal varlıklarıyla karşılanabileceğini iddia ederek tahliye talebinde bulundu. Diğer tutuklu sanık Fatih Aydın'ın tutukluluğu devam ederken, Osman Naim Kaya'nın suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali ve delillerin toplanmış olması göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın hakkında örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık ve ticari şirketler aracılığıyla dolandırıcılık suçlamalarıyla toplamda 86 bin 114 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Çiftlik Bank davasıyla ilgili duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.