2. Yatağan Boğa Güreşleri Festivali

2. Yatağan Boğa Güreşleri Festivali

Muğla'nın Yatağan ilçesinde düzenlenen 2. Yatağan Boğa Güreşleri Festivali'nde, Muğla ve Aydın'dan getirilen 136 boğa mücadele etti

MUĞLA (AA) - Yatağan Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Boğa Güreşleri Festivali'nde 136 boğa mücadele etti.

Orman kavşak sahasındaki arenada düzenlenen festivalde, sahibinin elinden kaçan boğaların, vatandaşlara zarar vermemesi için sahanın etrafında güvenlik önlemleri alındı.

Çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık 5 bin kişinin ilgiyle izlediği güreşlerde, Muğla ve Aydın'dan getirilen 136 boğa gün boyu güreştirildi.

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak yıl boyunca çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Deve ve boğa güreşlerinin vatandaşlar tarafından beğenilen etkinlikler olduğunu belirten Işık, "Güreşlerin bu sene ikincisi yapıyoruz. Herhangi bir giriş ücreti almadan yapıyoruz. Artık yavaş yavaş boğa güreşi seyircisi de oluşmaya başlamakta. Bundan sonra da deve güreşleri festivalimiz var. " dedi..

Işık, 136 boğanın katıldığı güreşlerde kıran kırana mücadelelere tanık olunduğunu ifade ederek, "Festivali birlik ve beraberlik duygusunu yaşamak için düzenliyoruz. Festivaller, insanları bir araya getiriyor. İnsanlar mutlu olsun, ülkemizde barış ve kardeşlik olsun. Dövüş ortamı olmasın. Artık güvenlik güçlerimiz şehit olmasın. Ülkemiz birlik ve beraberlik içinde yönetilsin istiyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :