2. Kötekli Boğa Güreşleri Festivali

2. Kötekli Boğa Güreşleri Festivali

Muğla'nın Menteşe ilçesinde düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Menteşe ilçesinde 2. Kötekli Boğa Güreşleri Festivali düzenlendi.

Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi'nde gerçekleştirilen güreşleri, kamyon kasaları ve traktörlerin üzerinde yaklaşık 5 bin kişi izledi.

Saha çevresinde sahiplerinin elinden kaçan boğaların vatandaşlara zarar vermemesi için güvenlik tedbirleri alındı. Güreşlerin ardından, hayvanları ayırmaya çalışan boğa sahipleri ve saha görevlileri zor anlar yaşadı.

Kötekli Mahallesinin muhtarı Hasan Ali Baydur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kampüsünü de kapsaması nedeniyle kalabalık bir mahalle olduğunu söyledi.

Baydur, Muğla ve Aydın bölgesinden getirilen boğaların güreştirildiği etkinliğin büyük bir şölene dönüştüğünü kaydederek, "Boğa güreşleri düzenleme sebebimiz, Köteklimizin Yörük kültürünü geliştirmek, üniversite öğrencilerimizi kaynaştırmak ve camimizin sundurmasının yapılmasını sağlamaktır." dedi.

Bu arada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde ölçüldüğü Muğla'da, sıcaktan bunalan boğaların serinletilmesi için itfaiye ekipleri güreş sahasını ıslatırken, boğa sahipleri de hayvanların başına su döktü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :