2. Etnospor Kültür Festivali

2. Etnospor Kültür Festivali

- Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda üçüncü gün sona erdi


İSTANBUL (AA) - Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu 2. Etnospor Kültür Festivali'nde üçüncü gün tamamlandı.

"Ok Yaydan Çıkıyor" sloganıyla Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen ve yarın sona erecek festivalin üçüncü günü de, renkli görüntülere sahne oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da kimsesiz çocuklarla ziyarette bulunduğu etkinliğin üçüncü gününde her yaştan birçok vatandaş alana akın etti.

Etkinlik alanında kurulan çadırlarda farklı yörelerden lezzetler sergilenirken, vatandaşlar Türk geleneklerine ait el sanatlarını görme imkanı buldu.

Festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra oba yaşamı, kılıç kalkan gösterileri ve atlı gösteriler gibi pek çok aktivite yapılırken, Türk dünyası, Orta Asya ve Anadolu'ya özgü şenlikler düzenlendi. Aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, yağlı güreş, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu branşlarında müsabakalar ve gösteriler düzenlendi.

Halk oyunları ekipleri de gün boyu festival alanında gösteriler yaptı. Çocuklar için kurulan alanda da çeşitli geleneksel oyunlar gerçekleştirildi.

Festival, yarın sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :