2. Etnospor Kültür Festivali

2. Etnospor Kültür Festivali

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, kimsesiz çocuklarla festival alanını ziyaret etti- Bakan Kaya:- "Çocuklarımız hem geleneksel ata sporlarını tanıyor hem de burada birçok etkinliğine katılabiliyorlar"

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kimsesiz çocuklarla, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen "2. Etnospor Kültür Festivali"ni ziyaret etti.

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda "Ok Yaydan Çıkıyor" sloganıyla düzenlenen festival alanını gezen Kaya'ya, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Hakan Kazancı eşlik etti. Kazancı, alandaki etkinlikler hakkında Kaya'ya bilgi verdi.

Bakan Kaya, daha sonra devlet korumasındaki kimsesiz çocuklarla yeryüzü yemek ve kültür festivali çadırını gezdi. Doğu Anadolu standında kendisine eşlik eden çocuklarla yemek yapan Kaya, ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki "Gençlik ve Spor Kulübü"ne üye çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Daya, Türk dünyasına, Orta Asya'ya ve Anadolu'ya özgü etkinliklerin yapıldığı festival alanında gulu gulu oyununu izledi. Aşık oyunu hakkında bilgi alan Kaya, ardından mani küpünden mani çekti. Bakan Kaya, mangala oyunu oynayıp, mas güreşini izledikten sonra ise vatandaşlara hediye takdiminde bulundu. Kaya, daha sonra kilim dokuma tezgahını ziyaret etti.

Kaya, burada Okçular Vakfını ziyaret ederek ok attı. Kaya'nın her iki atışında da hedefi bulması vatandaşlardan alkış aldı.

Çocukların sevgi gösterisinde bulunduğu Bakan Kaya, alandaki vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.


- "Kültür ve spor festivalinin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum"

Kaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çocukların hem geleneksel sporları tanımalarını hem de Türk kültürüyle olan bağlarını geliştirmelerini istediklerini söyledi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın şahsında festivalde emeği geçen herkese teşekkür eden Kaya, "İkinci geleneksel Etnospor Kültür Festivali'ndeyiz. Buraya İstanbul'daki çocuk evlerimizde bulunan çocuklarımızla geldik. Ağrı'da çocuk evlerimizde bulunan çocuklar da buradalar. Bu anlamda kültür ve spor festivalinin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaya, festivalin bundan sonra düzenli olarak yapılacağının müjdesini aldıklarını dile getirerek, "şöyle devam etti:

"Çocuklarımız hem geleneksel ata sporlarını tanıyor hem de burada birçok etkinliğine katılabiliyorlar. Katılmaları, öğrenmeleri ve kültürümüzle bağlarını kuvvetlendirmeleri bizim için çok önemli. Burada hep birlikte bu güzel festivalde çocuklarımızla eğleneceğiz. Kültür festivalinin bir parçası da "yiyek" festivali. Oraya da uğradık. Çok güzel stantlar var. Ben de Van yöresinin mutfağına girdim, Doğu Anadolu mutfağına. Severek yemek yapıyorum. Evde de vakit buldukça yapıyorum. Normalde kendi yemeğimi kendim yaparım ama bakan olduktan sonra çok fazla fırsat bulamıyoruz."

Vatandaşların gösterdiği yoğun ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Kaya, "Gençlerimizin, kültür değerlerimizle birlikte yetişmesini istiyoruz. Bu anlamda bu ilgi bizim için çok çok sevindirici. Engelli sporcularımız için de farklı spor alanları olduğunu sevinerek öğrendim. Bundan sonra da inşallah biz de burada bu festivalin bir parçası olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Festival yarın sona erecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :