2 bin rakımlı yaylada kayak merkezi

2 bin rakımlı yaylada kayak merkezi

Ordu'da 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda 650 dönüm alan üzerine inşa edilen Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi açılışı için gün sayıyor- Kabadüz Belediye Başkanı Kaya:- "Şu anda bu tesis tam anlamıyla ve dört dörtlük haliyle bitmiş oldu. Günde 2 bin,

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda inşa edilen Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi tamamlandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle yapımına 2009'da başlanan kayak merkezi, 25 Kasım'da düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

Yaklaşık 650 dönüm alan üzerinde, 50 milyon lira harcanarak tamamlanan merkezin işletmesi 4 yıllığına Türkiye Kayak Federasyonuna devredildi.

Türkiye'de denize ve havalimanına en yakın kayak merkezlerinden birisi olma özelliğini de taşıyan tesisin, günde 2 bin 500 kişiyi ağırlaması bekleniyor.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce sadece hayal olan bir projeyi ilçeye kazandırmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kayak merkezinin başta Ordu olmak üzere bölge turizmine çok ciddi katkı sağlayacağına işaret eden Kaya, "Şu anda bu tesis tam anlamıyla ve dört dörtlük haliyle bitmiş oldu. Günde 2 bin, 2 bin 500 kişiye güvenli şekilde kayak yapma imkanı sağlayacak tesisin ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Kaya, kayak merkezinin deniz ve havalimanına uzaklığının yaklaşık 60 kilometre olduğuna dikkati çekerek ulaşımın 35-40 dakika olmasının kayak tutkunları için avantaj olduğunu dile getirdi.

Kayak merkezi kompleksi içerisinde dağevi mimarisinde 8 yapı ve 2 telesiyej mekanik hattı bulunduğunu belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Ayrıca bin 750 rakımdan 2 bin rakıma çıkılacak, yaklaşık 5 bin metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde iki parkur alanı oluşturuldu. Tesis içindeki binalarda da sağlık merkezi, bilet ve kayak malzemeleri satış noktaları, alt ve üst istasyonda yeme içme tesisleri, konukevi ve teknik altyapı binası da bulunmakta."

- Kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı

Kaya, Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin kasım ayıyla birlikte kar tutmaya başladığını ifade ederek şunları söyledi:

"Şu anda kayak merkezindeki kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaştı. Bu da projenin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Zaten yapılan ölçüm ve değerlendirmelere göre Çambaşı Yaylası'na kasım ayının ikinci yarısında başlayan kar yağışı nisan ayına kadar sürüyor. Bu da kayak sevenlerin burada 4-5 ay gibi uzun bir süre kayak yapabilecekleri anlamına geliyor. Bu çok ciddi bir süredir. Bölgemiz için de en önemlisi budur. Uzun süre kayak yapabilmek. Tesisle birlikte bu imkanı da vatandaşlarımıza sağlayacağız. İnşallah bu devasa tesisin hizmete açılmasının ardından Ordu turizmde çağ atlayacaktır."

Kaya, aralık ayından itibaren resmen hizmet vermeye başlayacak kayak merkezine başta Ordulular olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından misafirleri ağırlamaya hazır olduklarına işaret ederek kayak merkezinin Ordu'ya kazandırılmasında emeği geçen ilgili bakanlara ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a teşekkür etti.

- "Tecrübelerimizi buraya aktaracağız"

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ise Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin faaliyete geçmesini çok önemli bulduğunu vurgulayarak "Bir kayak merkezi için doğru tesis, doğru işletme ve doğru tanıtım çok önemlidir. Bunlar olmazsa yapılan yatırımdan zarar ederseniz. Burada güzel bir tesis kurulmuş. Şimdi bizler de işletmecilik konusundaki tecrübelerimizi buraya aktaracağız." diye konuştu.

Kayak merkezine çok deneyimli bir çekirdek kadro getirdiklerine dikkati çeken Yarar, kayak tesisini en güzel şekilde işletmek ve tanıtmak için gayret edeceklerini bildirdi.

Ordu Kayak Kulübü Başkanı Fevzi Turan da Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin bölge turizmine çok ciddi katkı sağlayacağını ifade etti.

Tatilcilerin heyecanla bu projeyi takip ettiğini kaydeden Turan, "Tesis konum itibarıyla da çok iyi yere kuruldu. Çambaşı Yaylası hem doğu hem de batıdan kar alabilen bir yer. Bu nedenle tesisin tatilciler tarafından çok ilgi göstereceğine inanıyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :