2 bin 392 engelli ataması yapılacak

2 bin 392 engelli ataması yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Valisi Davut Gül ile birlikte 2023 LGS'de tam puan alan öğrencilerle bir araya geldi. Programda, kamu kurumlarına yerleştirilecek engelli memur sayısının rekor seviyeye ulaşacağı duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Beyoğlu'ndaki Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi'nde 2023'te Liselere Geçiş Sistemi'nden (LGS) 500 tam puan alan öğrencilerle buluştu. Programa İstanbul Valisi Davut Gül ve protokol ile birlikte öğrenciler de katıldı.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, "19 Şubat Pazartesi 2 bin 392 engelli vatandaşımızı daha kamu kurumlarımıza yerleştiriyoruz. Böylelikle kamuda çalışan engelli memur sayımızı, son 21 yılda 12 kat artırarak 68 bin 396'ya çıkarmış olacağız" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül ise programda, İstanbul Çocukları Vakfı'nın, İstanbul Valiliği koordinasyonunda faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti. Gül, "Bugün bu toplantıda LGS'de 500 tam puan alan öğrencilerimizi misafir ettik. İstanbul'daki okullarımızda okuyan öğrenci sayımız 388. Sizin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunuzu bilmelisiniz. Devlet olarak, millet olarak yanınızda olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gül ayrıca öğrencilere her ay düzenli olarak karınca kararınca bir burs vereceklerini ve çeşitli aktiviteler düzenleyeceklerini belirtti. Bu çerçevede, her öğrenciye aylık 3 bin lira burs verileceği ifade edildi.

Bakan Göktaş, öğrencilere hitaben, "Her birinizin geleceğe ışık tutacağını bilmelisiniz. Sizler bizim için geleceğimizin mimarları, kültürümüzün ve değerlerimizin koruyucuları olacaksınız" dedi.

Son olarak, Bakan Göktaş, yapılan engelli memur atamaları ile ilgili olarak, "Engelli bireylerin toplumla kaynaşmasını kolaylaştıracak ve hayata daha aktif ve bağımsız olarak katılmasını destekleyecek bu atamaların hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.