2. Balkan Düşünce Kuruluşları Çalıştayı başladı

2. Balkan Düşünce Kuruluşları Çalıştayı başladı

YTB ile SETA'nın iş birliğinde Kosova'da düzenlenen çalıştayda, Balkanlardaki dönüşüm, AB ve NATO ile entegrasyon süreçleri, Türkiye ile ilişkiler ve bölge dışı aktörlerin etkileri ele alınacak

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen 2. Balkan Düşünce Kuruluşları Çalıştayı'nda 11 ülkeden 45 düşünce kuruluşu temsilcisi bir araya geldi.

YTB ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) iş birliğinde Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen çalıştaya, YTB Başkanı Kudret Bülbül, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Kosova Dışişleri Bakanı Valon Murtezaj katıldı.

Bülbül, çalıştayda yaptığı konuşmada, YTB’nin proje destekleri ve faaliyet alanlarını anlattı. Türkiye’nin Balkanlar ile olan tarihi ve kültürel ilişkisine dikkati çeken Bülbül, son asırda kaybedilen ilişkilerin onarılması adına YTB olarak pek çok faaliyete imza attıklarını kaydetti.

Kosova, Türkiye, Romanya, Karadağ, Yunanistan, Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya ve Makedonya’dan 45 katılımcının yer aldığı, 2 gün sürecek çalıştayda Balkanlardaki dönüşüm, siyasetin geleceği, Avrupa Birliği ve NATO ile entegrasyon süreçleri, Türkiye ile ilişkiler ve bölge dışı aktörlerin etkileri ele alınacak.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :