2. Avrasya Enerji Yaz Okulu

2. Avrasya Enerji Yaz Okulu

Yaz okulu, Akdeniz gündemiyle İzmir'de açıldı

İZMİR (AA) - Türk enerji piyasaları ve Akdeniz'deki enerji gelişiminin ele alınacağı 2. Avrasya Enerji Yaz Okulu, ulusal ve uluslararası ilgililerin katılımıyla İzmir'de başladı.

Enerji Piyasaları ve Politikaları Enstitüsü (EPPEN) organizasyonunda ve Uluslararası Enerji Şartı (International Energy Charter) işbirliğinde düzenlenen sertifika programı öncesi açılışta konuşan EPPEN Başkanı Dr. Volkan Özdemir, programın özellikle uluslararası alanda çok önemli uzmanları bir araya getirmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Yaz okulunun enerji konsepti ile gerçekleştirilen ve Türkiye'de yeni olan bir uygulama olduğunu ifade eden Özdemir, uluslararası alandaki önemli uzmanların Türkiye'deki paydaşlarıyla karşılaşması ve burada bilgi birikimlerini aktarmasının önemini vurguladı.

Türkiye'nin enerji sektöründe son yıllarda ciddi anlamda bir değişim ve büyüme yaşadığına dikkati çeken Özdemir, "Ancak bunu Türkiye'yi bir üst safhaya taşıyacak olan nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına maalesef çeviremedik. İşte bu tür organizasyonlarla alanında tanınmış isimlerle bu tartışmaları yaparak, amacımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Enerji yaz okulunun temel amacı, Türkiye’ye dünyadaki bilgi birikimini getirirken, Türkiye'nin konumunu ve enerji piyasasını da dünyaya tanıtmak." diye konuştu.

- Gündem Akdeniz

Bu yılki yaz okulunun gündeminde Türkiye'deki enerji piyasası ve son yıllarda önemi gittikçe artan Akdeniz'deki hidrokarbon gelişiminin olduğunu kaydeden Özdemir, Türkiye'nin çevresindeki denizlerin önemi konusunun ihmal edildiğini aktardı.

Özdemir, sektör olarak Karadeniz, Akdeniz ve Ege'deki gelişmelere de gereken önemin verilmesi gerektiğini belirterek, "Biz sürekli iç piyasa ve sadece boru hatları ile ilgilenirken, özellikle petrol ve gazdan bahsettiğimizde, denizlerimizin önemi konusunu ihmal ediyoruz. Sektör olarak, Karadeniz, Akdeniz, Ege ve buradaki gelişmeler, buradaki çalışmalar ve onların ekonomiye kazandırılması konularında ciddi anlamda bir eksiğimiz var. Biraz da bunu telafi etmek için bu sene Akdeniz konusunu seçtik." değerlendirmesinde bulundu.

Yaz okulu kapsamında dört gün boyunca 14 oturum düzenlenecek, toplam 28 konuşmacı sunum yapacak.

Geçen yıl 26-31 Temmuz tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Avrasya Enerji Yaz Okulu ile enerji uzmanları, sektör profesyonelleri ve politika yapıcılarının, genel enerji konularını analiz etmek ve Türkiye-Akdeniz enerji dinamikleri ile ilgili pratik bilgi edinebilmek amacıyla bir araya getirilmesi hedeflenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :