"1915 olaylarında öldürülen Türk sayısı Ermenilerden 10 kat fazla"

"1915 olaylarında öldürülen Türk sayısı Ermenilerden 10 kat fazla"

İstanbul Azerbaycan Kültür Evi tarafından organize edilen "İrevan Hanlığı" konferansı, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde gerçekleştirildi- Eski Azerbaycan Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ağasıoğlu:- "Tarihi belgelerle konuşmak gerekir. 1915 olayları

İSTANBUL (AA) - Eski Azerbaycan Eğitim Bakanı Prof. Dr. Firudin Ağasıoğlu, 1915 olaylarında öldürülen Türklerin Ermeniler'den 10 kat fazla olduğunu belirtirerek, "Türkler kadar tolerans gösteren bir millet dünyada yoktur. Ermeniler bize büyük kardeş gibi bakarlardı. Son 100 yılda iki ülke arasına nifak tohumları attılar, bugün de bunu körüklüyorlar." dedi.

İstanbul Azerbaycan Kültür Evi tarafından organize edilen "İrevan Hanlığı" konferansı, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Konferansa akademisyenler, öğrenciler ve tarih meraklıları ilgi gösterdi.

Eski Azerbaycan Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ağasıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türk devletleri üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirtti.

Türklerin tarihini iyi bilmesi ve ona sahip çıkması gerektiğini dile getiren Ağasıoğlu, Türklerin gerçek tarihini öğrenmek için gerekli çabayı bugüne kadar gösteremediğini, yeteri kaynak oluşturma noktasında da zayıf kaldığını söyledi.

Türkler ve Ermeniler arasında yaşananların belgelerine dikkati çeken Ağasıoğlu, "Tarihi belgelerle konuşmak gerekir. 1915 olaylarında öldürülen Türk sayısı Ermenilerden 10 kat fazla." dedi.

Ağasıoğlu, "Türkler kadar tolerans gösteren bir millet dünyada yoktur. Ermeniler bize büyük kardeş gibi bakarlardı. Son 100 yılda iki ülke arasına nifak tohumları attılar, bugün de bunu körüklüyorlar." ifadesini kullandı.

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot da Türkiye'de yaklaşık 100 bin, Azerbaycan'da 30 bin Ermeninin yaşadığı bilgisini paylaşarak, ancak Ermenistan'da tek bir Türk'ün bulunmadığını söyledi. Yeşilot, "Soykırım böyle mi olur?" dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler