1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı açılışı

1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı açılışı

Başbakan Yıldırım: (3)- "Dünyada Çin'den ve Hindistan'dan sonra en hızlı büyüyen ülke Türkiye'dir. Bundan gurur duyalım, ülkemizle gurur duyalım. Yabancıların, ülkemize karşı plan kuranların arkasına saklanarak siyaset yapmayı artık bırakın"- "Uluslararas

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, dünyada Çin'den ve Hindistan'dan sonra en hızlı büyüyen ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Bundan gurur duyalım, ülkemizle gurur duyalım. Yabancıların, ülkemize karşı plan kuranların arkasına saklanarak siyaset yapmayı artık bırakın." dedi.

Yıldırım, 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük badireler atlattığını, bütün bunlara rağmen ekonominin dimdik ayakta olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin bugün dünyanın 17'nci, Avrupa'nın ise 6'ncı büyük ekonomisi olmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Kişi başına düşen milli gelirin son 15 yılda 3 kat arttığını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"2002'de ülkemizde yapılan yatırımlar sadece 70 milyardı. 2016 senesinde yapılan yatırımların tutarı, 765 milyara ulaştı. 10 kat artıştan bahsediyoruz. Bugün memleketimizde 55 binden fazla küresel yatırımcı var. 2003-2016 yıllarında Türkiye ortalama yüzde 6 büyüme gerçekleştirdi. Bu yılın ilk yarısında büyüme, yüzde 5,1 ile Avrupa'da bütün ülkeleri geride bıraktı. Dünyada Çin'den ve Hindistan'dan sonra en hızlı büyüyen ülke Türkiye'dir. Bundan gurur duyalım, ülkemizle gurur duyalım. Yabancıların, ülkemize karşı plan kuranların arkasına saklanarak siyaset yapmayı artık bırakın. Uluslararası kuruluşlar, Türkiye'nin büyüme rakamlarını birer birer gözden geçiriyor, revize ediyorlar. Son olarak OECD, büyüme beklentisini 3,4'ten yüzde 6,1'e getirdi. Daha da büyümeye devam edeceğiz. Çünkü genç insanımız var, ülkesine geleceğine güvenen bir milletimiz var."

Başbakan Yıldırım, ihracatın da bugün rekordan rekora koştuğuna işaret ederek, "İnşallah 155 milyonun üzerine bu yıl çıkmış olacağız. Bu yıl olduğu gibi önümüzdeki sene de büyümeye, yeni iş, aş alanları oluşturmaya ve ticaretimizi, ekonomimizi geliştirmeye devam edeceğiz." dedi.

- Sancaktepe'ye yatırımlar

Bir yandan hükümetin bir yandan Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'a 15 yılda çok güzel hizmetler yaptığını, çehresini değiştirdiğini, yeşil alan miktarını 10 kat artırdığını anlatan Yıldırım, Sancaktepe'yi yeni okullar, kültür merkezleri, sağlık, spor tesisleriyle donattıklarını söyledi. Yıldırım, Necmettin Erbakan Külliyesi, Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi, Yenideoğan Kültür ve Sanat Merkezi, Bilim ve Deney Merkezi ile Gözlemevi, 28 aile sağlığı merkezi, 400 yataklı şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kaymakamlık ve emniyet binası, 50 bin kayıtlı öğrencisi bulunan 18 bilgi evi, 4 genç gelecek merkezi, 4 mutlu evler merkezi, 4 öğrenci yurdu, 16 yeni okul, 2 stat, 3 olimpik yüzme havuzu, 4 spor salonu, 155 dönümde orman parkının hizmete alındığını bildirdi.

Başbakan Yıldırım, güreşte Sancaktepe'nin takım olarak Türkiye şampiyonlukları bulunduğunu hatırlatarak, güreş takımını tebrik etti.

Hizmetlerin bununla da sınırlı kalmayacağını, daha yapacak çok işleri olduğunu dile getiren Yıldırım, "İlçelerimizi, ilçemizi mahalle mahalle, sokak sokak dolaşacağız ve eksikleri tespit edeceğiz ve gereken çalışmaları yapacağız." dedi.

Sancaktepe'nin bütün sokak ve mahallerini doğalgaz ile buluşturacaklarını belirten Yıldırım, Çekmeköy-Ümraniye metro hattını Sancaktepe'ye, Sultanbeyli'ye kadar uzatacaklarını, böylece Üsküdar'a yarım saatten daha az bir zamanda gidilebileceğini kaydetti.

İlçeye Anadolu Yakası'nın en büyük şehir hastanesini kuracaklarını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"4 bin 200 yataklı adeta bir şehir gibi. Şehir hastanesi bittiğinde burası kampüsüne uçakların dahi inebildiği bir hastane haline gelecek. Ey Kılıçdaroğlu o 90'lı yıllarda o hastanelerin, Okmeydanı hastanelerinin durumunu hemen unuttun, şimdi AK Parti'ye laf atıyorsun, aklı sıra AK Parti'nin başarılarını yalan yanlışlarla gölgelemeye çalışıyorsun. 8 yıl SSK'da genel müdürlük yaptın, 10 bakan değişti, sen değişmedin. Ne değişti? Sıfır zararla aldığın SSK'yı 2 katrilyon zararla teslim ettin. Bu millet sana Türkiye'yi teslim eder mi? Hazır verdiği yeri zarara sokan böyle birine Türkiye'nin yönetimi emanet edilir mi? Elbette emanet edilmez."

1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı hakkında bilgi veren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı yavrularımızı buraya getireceğiz, ecdadımızın ortaya koyduğu bu başarıları onların görmesini sağlayacağız. Ziyaretçiler buraya geldiğinde 1915 Çanakkele Savaşı'nı adeta hissedecekler, yaşayacaklar, bağımsızlığın ve istiklalin ne anlama geldiğini bir keze daha hatırlamış olacaklar.

Tarihini unutan toplumlar geleceği inşa edemez, milli değerlerini unutan toplumlar istikbalini koruyamaz. İşte bu şehitlik ve bu panoramik müze, milli tarihimize bir kez daha bizi götürecek ve tarihi değerleri hatırlamamıza vesile olacak. Çanakkale tarihi bir dönüm noktasıdır, Muhsin Yazıcıoğlu ise milli bir değerimizdir."

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi.

(Bitti)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :