19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı sona erdi

19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı sona erdi

Türkiye'nin ilk kez "ortak ülke" olduğu 19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı bugün sona erdi- Fuardan ödülle ayrılan Bürotime firması Müdürü Karaer:"Fuara ilk defa katılıyoruz ve böyle bir ödüle layık görüldüğümüz için mutluyuz. Gelecek sene düzenlenecek

MOSTAR (AA) - Türkiye'nin ilk kez "ortak ülke" olduğu 19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı, dünyanın 24 farklı ülkesinden 800'e yakın firma ve sektörel tanıtım grubunun katılımıyla sona erdi

Fuar Müdürü Dalfina Bosnjak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beş gün boyunca devam eden fuara son derece büyük ilgi olduğunu belirterek, özellikle Türk firmalarının gelecek yıl da düzenlenecek fuara katılacaklarını söylemelerinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Fuarın Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından açıldığını anımsatan Bosnjak, Kurtulmuş'un, Türkiye ile Bosna Hersek arasında gelişen ilişkilerin çok daha güçleneceğini söylediğini hatırlattı.

Bosnjak, Bosna Hersek'in bölge ülkelerle olan işbirliğini de genişletmek istediğini ifade ederek, "Balkan ülkeleri olarak aynı kaderi paylaşıyoruz. Bu nedenle ne kadar yakın olursak o kadar birbirimize bağlı kalırız." dedi.

Fuar kapsamında bir çok konferans ve çalıştayın da düzenlendiğini söyleyen Bosnjak, "Katılan herkese gönülden teşekkür ediyoruz ve tüm firmalarımızı gelecek sene 20'incisi düzenlenecek olan fuarımıza bekliyoruz." ifadesini kullandı.

- Türk firmaları fuardan ödülle ayrıldı

Fuara katılan Türk firmalarından Bürotime, Mostar Ekonomi Fuarı'nda "en başarılı performans" ödülüne layık görüldü.

Bürotime Müdürü Mutlu Karaer, fuar kapsamında firmasının aldığı ödülden son derece mutlu olduğunu ifade ederek, bölgede en büyük etkinliklerden biri olan fuar için özel olarak hazırlandıklarını söyledi.

Bosna Hersek'te 10 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Karaer, "Fuara ilk defa katılıyoruz ve böyle bir ödüle layık görüldüğümüz için mutluyuz. Gelecek sene düzenlenecek olan fuara da katılacağız." diye konuştu.

Türkiye'nin Frigo ve Aspen firmalarının Bosna Hersek Temsilciliği Adeco'nun yetkililerinden Adin Musa da fuara ilk defa katıldıklarını ifade ederek, "Ülkenin orta kesimlerinde yaptığımız işi güney kesimlerine de taşımak istiyoruz. Fuar kapsamından edindiğimiz tecrübeler, önümüzdeki dönemlerde kendisini gösterecektir." dedi.

24 ülkeden 800'e yakın firma ve sektörel tanıtım grubunun katıldığı fuarda, Türkiye'den de 14 firma ve 8 sektörel tanıtım grubu yer aldı.

12-16 Nisan arasında açık kalan fuarda mobilya, tekstil, gıda, metal, sebze-meyve, ilaç, unlu mamuller ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler