19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali

19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali

Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle, fotoğraf, halk dansları, müzik, heykel ve el sanatları alanında sergi, atölye ve gösterilerin yer aldığı festivalin açılışı yapıldı- Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün:- "Büyükçekmece Uluslararası Kültür

İSTANBUL (AA) - Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali artık Büyükçekmece'nin, İstanbul'un ve Türkiye'nin sınırlarını aşmış, dünya kültür ve sanat hayatı içerisinde bu hayata hizmet eden bir kültür faaliyeti olarak yerini almıştır." dedi.

Çeşitli sergi, atölye, gösteri ve etkinliklere ev sahipliği yapan "19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali"nin açılış töreni Taksim Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Festivalin açılışında konuşan Akgün, 64 ülkeden yaklaşık bin 500 kültür ve sanat elçisine ev sahipliği yapacak olan festivalin dünya barışına, dostluğuna, kardeşliğine büyük katkı sağlamakla birlikte ülkenin ve İstanbul'un da tanıtımı için de önemli olduğunu ifade etti.

"Bütün İstanbul halkımızı sanatseverleri Büyükçekmece'ye bir hafta boyunca sanatı, kültürü, sevgiyi, dostluğu, barışı yaşamaya davet ediyorum." diyen Akgün, bir dünya festivali olarak nitelendirdiği etkinliğin Büyükçekmece'nin, İstanbul'un ve Türkiye'nin sınırlarını aşarak dünya kültür ve sanat hayatına hizmet eden bir faaliyet haline geldiğini vurguladı.

Festivalin çeşitli kuruluşlardan ödül aldığını hatırlatan Akgün, "Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, basınımıza, Büyükçekmece kadınına, gencine ve Büyükçekmece ailemize şahsım ve festival komitesi adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Akgün, dört önemli ayağı bulunan festival kapsamında uluslararası düzeyde heykel sempozyumu, halk dansları, el sanatlarıyla ilgili workshoplar ve fotoğraf yarışması düzenlendiğini dile getirdi.

Konuşmanın ardından Ukrayna, Brezilya, İran ve Polonya'dan gelen ekipler, yöresel halkoyunu gösterileri sundu.

Yurt dışından gelen üniversite öğrencilerinin de katıldığı festival, "Uluslararası Heykel Sempozyumu", "Güler Ertan Fotoğraf Yarışması", "Altın Köprü Halk Dansları Yarışması", "Geleneksel El Sanatları Sergisi", "Çocuk El Sanatları Atölyesi" gibi çeşitli etkinliklerde devam edecek.

Etkinliklerde Fatih Erkoç, Selda Bağcan, Şevval Sam, Edis, Doğukan Manço'nun sahne alacağı festival, 4 Ağustos'ta sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :