19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Muğla, Bodrum ve Marmaris ilçesinde fener alayı düzenlendi

MUĞLA (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Muğla, Bodrum ve Marmaris ilçelerinde fener alayı düzenlendi.Muğla'da Cumhuriyet Meydanı'ndan Türk bayrakları ve meşaleler ile toplananlar, Recai Güreli Caddesi, Kız Meslek Lisesi önünden devam ederek Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.Muğla Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinliğe katılanlar ise yaklaşık 2 kilometre boyunca ellerindeki fenerler ve Türk bayrakları ile yürüdü.Yürüyüş sonunda vatandaşların bayramını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi 97 yıl önce Samsun’dan başlattığını ve bu önemli tarihi çok güvendiği gençlere bayram olarak miras bıraktığını söyledi.Gürün, Muğla'nın barış ve sevgi şehri olarak örnek bir kent olduğunu dile getirdi.Konuşmaların ardından havai fişek gösterisi yapıldı.
- Bodrum
Bodrum'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında fener alayı düzenlendi.Neyzen Tevfik Cadesi'nde başlayan yürüyüş Belediye Meydanı'nda sona erdi.Etkinliğe katılanlar ellerindeki Türk bayrakları ve meşaleler ile marşlar söyleyerek yürüdü. Yürüyüşün ardından Belediye Meydanı'nda toplanan kalabalık, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Gruptakiler daha sonra 10. Yıl Marşı'nı söyledi.
-Marmaris
Marmaris ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Marmaris Belediyesi tarafından fener alayı düzenlendi.Atatürk Caddesi'nde başlayan yürüyüş 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda sona erdi.Etkinliğe katılanlar ellerindeki Türk bayrakları ve meşaleler ile marşlar söyleyerek yürüdü, “Cumhuriyetin bekçileriyiz”, “Atatürk'ün askerleriyiz” şeklinde slogan attı. Fener alayına Marmaris Halk Dansları Festivali'ne katılan Sri Lanka ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden dans toplulukları da ellerinde kendi ülkelerinin bayrakları ve Türk bayrakları ile katıldı. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının onurlu bir yaşama imkanı sağladığını belirterek, "Cumhuriyeti kanımız pahasına korumak hepimizin asli görevi. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti bizlere, gençlere emanet etti" dedi. Konuşmanın ardından meydanda gösteriler düzenlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler