19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri, bayramı kutladıktan sonra görev yaptıkları mevzilere geçti

MARDİN (AA) - Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladıktan sonra görev aldıkları operasyon bölgesine geçti.

Nusaybin'de teröristlerce açılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası için 14 Mart'ta başlatılan "Atmaca-7 Operasyonu" sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonda, ilçenin önemli kısmı terör örgütü mensuplarından temizlendi. İlçeye bağlı Fırat, Dicle, Yenişehir ve Abdülkadir Paşa mahallelerinde sıkıştırılan teröristler ile güvenlik güçleri arasında yoğun çatışmalar sürüyor.

- 19 Mayıs'ı kutladılar

Operasyonda görevli birlikler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla sabah saatlerinde ilçenin girişinde güvenlik güçleri için oluşturulan çadır kentte toplandı.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, şehitler için dua edildi. Operasyonu yürüten komutanlar ve polis müdürlerinin bayramlarını kutlamasının ardından güvenlik güçleri, görev yaptıkları mevzilere geçti.

Tim komutanlarının harekat planı hakkında bilgi verdiği güvenlik güçleri, ardından mevzilerdeki silah arkadaşlarından görevi devraldı.

- Hastanede tören

Operasyonda yaralanan güvenlik görevlilerinin tedavi edildiği Nusaybin Devlet Hastanesinde de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Hastane önünde toplanan personel, şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra görev yerlerine döndü.

Öte yandan, operasyon kapsamında bugüne kadar 385 terörist etkisiz hale getirildi. 371 barikatın kaldırıldığı ilçede, 950 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bin 621 vatandaşın güvenli bölgelere tahliye edildiği ilçede, bin 925 aileye gıda yardımı yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler