19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

İzmir, Manisa, Uşak, Denizli ve Aydın'da törenler düzenlendi

İZMİR (AA) - İzmir, Manisa, Uşak, Denizli ve Aydın'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

İzmir'in Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Tatlısu, 19 Mayıs'ın, sadece Türk milletinin kurtuluş hareketinin başlangıcı olması değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de çağdaş değerlerle milletler ailesinde yerini alması açısından önem taşıdığını söyledi.

Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlerin, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörüyle sorunların üstesinden geleceğini belirten Tatlısu, gençlerin okuyan, düşünen, sorgulayan, kendini ifade edebilen, bilim, sanat, sporu yaşam tarzına dönüştüren, yenilikçi, etik, milli ve manevi değerlere bağlı, çevreye duyarlı, güçlü bireyler olarak yetişeceğini kaydetti.

Jimnastik Milli Takımı sporcusu Demet Mutlu da atalarının, vatan ve ulus için gösterdiği fedakarlık ve çabanın farkında olduklarını vurguladı.

Türk gençliği olarak hedeflerinin, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak olduğunu dile getiren Mutlu, "Bu hedefi gerçekleştirmek için boş durmamak gerektiğini biliyoruz. Hedef için her birimiz farklı bir yoldan yürüyoruz ancak hepimizin hedefi büyük bir Türkiye" dedi.

Konuşmalar, işitme engelliler için işaret diliyle de aktarıldı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde "Gençlik Marşı"nın söylenmesinin ardından, "Ana'dan Ata'ya Bisiklet Turu"nun bayrak teslimi yapıldı.

Törende gençler, halk oyunları ile artistik ve ritmik jimnastik, karate, aerobik ile step gösterileri sundu. Ege Üniversitesi öğrencilerinin modern dans gösterisi, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kutlama programı sonunda gençler meydanda Türk bayrağı açtı, 10. Yıl Marşı'nı okudu.

Törene katılan Vali Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da ellerinde Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti.

- Manisa

Manisa'nın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman tarafından Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Duman, yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma konusunda gençlere büyük görev düştüğünü kaydetti.

Konuşmanın ardından gençler, "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi" ve "Gençliğin Ata'ya Cevabı"nı okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri, gösteri sundu.

Törene, Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ile diğer protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Uşak

Uşak'taki törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Mercan, yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla başlayan süreçte, Türkiye'de cumhuriyetin temellerinin atıldığını söyledi.

Gençliğin her zaman ileriyi hedeflemesi gerektiğini vurgulayan Mercan, Türk gençliğinin tüm zorlukları aşacak gücü bulunduğunu dile getirdi.

"Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi"ni okuyan gençler, çeşitli gösteriler sundu. Düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Daha sonra, Sağlık Bakanlığınca başlatılan "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi" kapsamında, Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğünce 60 lise öğrencisine bisiklet dağıtıldı.

Törene, Vali Ahmet Okur, Garnizon Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ ve protokol üyeleri katıldı.

- Denizli

Denizli'de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Delikliçınar Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Kortej yürüyüşünün ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Öğrencilerin gösteri sunduğu programda Vali Şükrü Kocatepe, Türkiye'deki yarışmalarda dereceye giren sporculara hediye takdim etti.

Kutlamalara, Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

- Aydın

Aydın Valiliği önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Buradan Adnan Menderes Stadı'na kortej yürüyüşü yapılmasının ardından, öğrenciler gösteri sundu.

Törene, Vali Erol Ayyıldız, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Evrim Karagöz ile diğer protokol üyeleri de katıldı.

Tören sonrası, Sağlık Bakanlığınca kente gönderilen bin 208 bisiklet, öğrencilere dağıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler