19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

- Avrupa Şampiyonası için İsviçre'de bulunan Tekvando Milli Takımı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı

ANKARA (AA) - Avrupa Şampiyonası için İsviçre'de bulunan Tekvando Milli Takımı'nın kampında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama yapıldı.

Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Montrö kentinde bulunan milli kafile, kamp yapılan otelin önünde toplandı.

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'in sporculara yönelik konuşmasının ardından kafile Türk bayrağıyla fotoğraf çektirdi.

Şahin'in kutlamada yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç noktası 19 Mayıs 1919'da dünyaya önemli bir mesaj verildiğini anlatarak "Türk insanının hiçbir ülkenin boyunduruğu altında yaşayamayacağını gösterme anlamında büyük bir mücadelenin ateşi yakılmıştır. İşte bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve minnetle yad ediyoruz. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun." ifadelerini kullandığı belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler