19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Resmi törenin ardından, halkın ziyaretine açılan Anıtkabir, vatandaşların akınına uğradı

ANKARA (AA) - Anıtkabir, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla vatandaşların akınına uğradı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılımıyla gerçekleştirilen resmi törenin ardından, Anıtkabir, saat 10.00'da halkın ziyaretine açıldı.

Anıtkabir'in Akdeniz ve Anadolu kapılarının girişinde bekleyen her yaştan vatandaş, ellerindeki Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla Ata'nın huzuruna çıktı.

Atatürk'ün mozolesine getirdikleri çiçekleri bırakan vatandaşlardan bazılarının mozolenin önünde şiir, bazılarının ise dua okuduğu görüldü. Bırakılan çiçekler dolayısıyla, mozolenin önü adete çiçek bahçesine döndü.

Askerlerin nöbet değişimi sırasında yaptıkları seremoniyi ilgiyle izleyen vatandaşlar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı. Vatandaşlar, nöbet değişiminin ardından, askerleri uzun süre alkışladı.

Anıtkabir'e gruplar halinde gelen bazı vatandaşlar, 10. Yıl ve İzmir marşlarını okuyarak, "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganı attı.

Atatürk'ü ziyarete çocuklarıyla gelen vatandaşlar, tören meydanında bol bol fotoğraf çektirdi. Atatürk'ün şahsi eşyalarının sergilendiği Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi girişinde uzun kuyruk oluştu.

Anıtkabir'in çevresi ve girişinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı dikkati çekerken, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzeleri ile mozole çevresinde sinyal bozucu seyyar cihazların kurulduğu gözlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler