19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Bakü Türk Anadolu Lisesinde etkinlik düzenlendi

BAKÜ (AA) - Bakü Türk Anadolu Lisesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Askeri Ataşe Tuğgeneral Zafer Ocak, Eğitim Müşaviri Abdulgafur Büyükfırat, Bakü'deki Türk kurumlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı etkinlik, saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Büyükelçi Özoral, burada yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasıyla başlayan bağımsızlık mücadelesinin Kurtuluş Savaşı'nın ardından Cumhuriyet'in ilanıyla taçlandığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, vatan için canlarını feda eden şehitlerin hatırası üzerinde yücelen bağımsız bir devlet olduğunu vurgulayan Özoral, Atatürk'ün bağımsızlık yolundaki en önemli tarihler olan 23 Nisan'ı çocuklara, 19 Mayıs'ı ise ülkenin geleceği olan gençlere armağan ettiğini belirtti.

Özoral konuşmasında, "Gelecekte ülke yönetimine sahip olacak siz gençlerin müstesna ve hiçbir ülkenin geçmişinde sahip olmadığı şanlı tarihimiz ışığında milli birlik, millet sevgisi, barış ve sevgi içerisinde tüm güçlüklerin üstesinden gelerek Türkiye'yi daha müreffeh bir ülke haline getireceğimize şüphemiz yoktur." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz 2016'da şer odakları ve iş birlikçilerinin cumhuriyet, demokrasi, hürriyet ve milli iradeye saldırdığını hatırlatan Özoral, "Dahili ve harici bedhahların tüm çabalarına rağmen Türk milleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde damarlarındaki asil kandan aldığı kuvvetle bağımsızlığına ve devletine sahip çıkmış, istiklal ve Cumhuriyetine kasteden düşmanlarına karşı şanlı tarihinde olduğu gibi bugün de tankların, silahların önünde dimdik durmuştur. İstiklalimize ve Cumhuriyetimize kastedecek iç ve dış düşmanlarımız henüz bitmedi. Hainler her zaman varlıklarını sürdürecek. Bugün maalesef görüyoruz ki Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaretler etmekte. Bunların bilmedikleri bir şey var. Cumhuriyetimizi kuranlar o kadar yüce insanlardır ki, onlara karşı yapılanlar ancak yapanların kendilerini alçaltır." şeklinde konuştu.

20. yüzyılın Türk milletine devlet kurma yeteneği olan iki büyük lider verdiğini söyleyen Özoral, bu iki lideri, Atatürk ve Haydar Aliyev'i her zaman saygıyla anacaklarını vurguladı.

Büyükelçi Özoral, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Atatürk'ü ve yaptıklarını iyi anlayın, iyi öğrenin ki bu hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamasınlar. Ülkemiz, sizin yapacaklarınızla şekillenecektir. Ülkemizin geleceği sizlere emanettir. Biz sizlere daha iyi bir ülke teslim etmek için çalışıyoruz. Sizden de bizden aldığınızı daha ileri götürmenizi bekliyoruz."

Öğrenciler tarafından çeşitli şiirler, marşlar ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunduğu etkinlikte Türk cumhuriyetlerinin bayrakları eşliğinde seslendirilen "Çırpınırdı Karedeniz" ve "Türkiyem" türküleri davetlilerden büyük alkış aldı. Okul korosunun mehter marşı ve öğrencilerin sahnelediği çeşitli koreografi gösterileri ilgiyle izlendi.

Etkinlik kapsamında okul bahçesinde Türk mutfağından çeşitli tatların ve el işlerinin satıldığı kermes düzenlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler