19 Eylül Gazileri Günü

19 Eylül Gazileri Günü

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören yapıldı.

İl Anma Komitesi tarafından düzenlenen tören, çelenklerin anıta bırakılmasıyla başladı. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gazileri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Gazi Ahmet Kendigel, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

19 Eylül Gaziler Günü'nün, Türk kahramanlığının en büyük gazisi olan Mustafa Kemal Atatürk'ün şansından taçlandırdığı bir gün olduğunu belirterek, "19 Eylül, bu toprakların vatan olmasında ve bakışa uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür." dedi.

Türk milletinin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresinin "Ölürsem şehit, kalırsam gazi" deyişinde saklı olduğunu kaydeden Kendigel, pek çok konuda fedakarlık gösteren vatan söz konusuysa canlarını ortaya koyan gazilere daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmanın ardından tören, gazilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :