19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

ANKARA (AA) - Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.Hükümet konağı önünde düzenlenen törende Atatürk...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet konağı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkez Komutanlığı’nda görevli Piyade Yüzbaşı Günay Özpulat, ülkenin bağımsızlığı, kutsal vatanın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberlik uğruna canlarını seve seve feda eden gazilik onuruna erişen fedakar gazilerin bu anlamlı gününü kutladıklarını söyledi.

"Gaziler geçmişle gelecek arasında köprüdür, ülkelerin geçmişteki başarılarının yansımasıdır." diyen Özpulat, şunları kaydetti:

"Bugün, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs’ta savaş meydanlarında harp ederek aziz milletine ve vatanına hizmet eden, muharip gazilerimiz ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliği ve bütünlüğü için vatan hainlerine karşı teröristle mücadelede ülkemizin dört bir yanında Suriye’de, Fırat Kalkanı Harekatında ve 15 Temmuz'da kahramanca mücadele eden asker, polis, jandarma, güvenlik korucusu ve malul gazilerimizin gurur ve şeref günüdür."

Şiir dinletisinin ardından gaziler onuruna Tatbikat Merkez Komutanlığında yemek verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :