18 ülkede aranan 56 uluslararası suç şüphelisine 11 ilde operasyon

Türkiye'nin öncülüğünde, Interpol ve Europol işbirliğiyle düzenlenen "KAFES-28" operasyonunda, 18 ülkede aranan toplam 56 suç şüphelisi başarıyla yakalandı. Operasyon, suç örgütleriyle mücadelede önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, Antalya, Sakarya, Bolu, Çanakkale, Eskişehir, İzmir, Manisa, Muğla, Şanlıurfa ve Yalova olmak üzere 11 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "KAFES-28" operasyonu sonucunda, Interpol'ün Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı ile arama kaydı bulunan 56 şahsın yakalandığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda, Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve KOM Başkanlığı tarafından ABD, Almanya, Azerbaycan, BAE, Belarus, Fas, Filistin, Hindistan, İsrail, İran, Katar, Kazakistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suudi Arabistan, Türkmenistan ve Ürdün olmak üzere 18 ülke tarafından haklarında Interpol’ün Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı(Acil Yakalama Mesajı) arama kaydı olan 56 şahsa Kafes-28 Operasyonları düzenlendi.

Operasyonda yakalanan şahısların suç örgütü üyeliği, uyuşturucu madde ticareti, kara para aklama, saldırı, kalpazanlık, soygun, dolandırıcılık, göçmen kaçakçılığı, adam öldürme, fuhuş, hırsızlık, kaçakçılık, rüşvet, yolsuzluk ve sahtecilik gibi çeşitli suçlardan arama kayıtları olduğu belirlendi.

Bakan Yerlikaya, operasyonun Türkiye'nin huzurunu kaçıran uluslararası suç örgütlerine karşı kararlı bir duruş sergilediğini vurgulayarak, "Hangi büyüklükte olursa olsun, halkımızın güvenliğini tehdit eden suç örgütlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız" dedi.

Operasyonun başarıyla sonuçlanmasında emeği geçen güvenlik güçlerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, milletin dualarıyla desteklendiğini ve devletin suç odaklarına karşı her zaman hazır olduğunu belirtti. Türkiye, terörle mücadelede ve uluslararası suçlarla etkili bir şekilde mücadele etmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.