18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü tarafından "İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi Buluşması"...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü tarafından "İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi Buluşması" konulu konferans düzenlendi.

Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyeleri Prof. Dr. Hülya Argunşah, Prof. Dr. Mustafa Argunşah, Prof. Dr. Nevzat Özkan ile Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Altuncuoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın ilk konuşmacısı Hülya Argunşah, "Çanakkale zaferi, bir milletin uyanışı ve dönüm noktasıdır. Bugün burada Çanakkale zaferini, yani bir milletin yeniden dirilişini anlatmaya çalışacağız." dedi.

Prof. Dr. Mustafa Argunşah ise "Ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy, birçok şiir yazmıştır. Fakat 1908’de 2. Meşrutiyet'ten sonra yazdığı şiirlerle daha çok tanınmıştır. Çünkü bu dönemde diğer şairler gibi Mehmet Akif Ersoy da hürriyete kavuşmuş, bu dönemin özgürlük havalarından etkilenmiştir. Bundan dolayı 1908’den 1911’e kadar olan dönemdeki şiirleri çok önemlidir." diye konuştu.

Argunşah, konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadele döneminde Anadolu halkının işgale karşı durmaları ve bu konuda bilinçlenmeleri noktasında önemli rol üstlendiğini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler