16 saat sürecek kar yağışı Konya'da başladı! Hissedilen sıcaklık eksi 12

16 saat sürecek kar yağışı Konya'da başladı! Hissedilen sıcaklık eksi 12

Meteoroloji İşleri'nin uyarılarını sıraladığı kar yağışı Konya'da başladı. Tahminlere göre kar yağışı 16 saatten fazla sürecek. Şehirde dondurucu bir hava sıcaklığı var.

Konya'da kar yağışı gece saatlerinde başladı. Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı da eksi 8 dereceyle şehri karşılarken an itibariyle hissedilen sıcaklık eksi 12. Gün içinde en yüksek hava sıcaklığı eksi 4 derece olacak.

TRAFİK YOĞUNLUĞU DURDU

Konya'nın en büyük sorunları arasında olan trafik sorunu da kar yağışıyla birlikte son bulmuş görünüyor. Son 2 gündür ve bugünden itibaren bu yana yollarda Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri hazır bekletiliyor. Ayrıca yol açma ve tuzlama çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

konya-yol-durumu.jpg

Şehiriçinde ana arterlerde kar nedeniyle ulaşımın aksadığı yol yok. Ancak duyarlı şehir insanı araçlarıyla seyahat etmeyi tercih etmedi.

25 SANTİM KAR BEKLENİYOR

Geçtiğimiz haftasonunda yağan kar yüzleri güldürdü. Şehir merkezinde 30-40 santimetre arasında yağdığı tahmin edilen kar yağışı yüksek kesimlere 1 ila 1 buçuk metre arasında kar yağışı bıraktı.

Bu kar yağışının da yine aynı şekilde olması beklentiler arasında.

konya-anlik-hava-durumu.jpg

KAR YAĞIŞI YARIN DA SÜRECEK

Meteoroloji'nin tahminlerine göre kar yağışı 26 Ocak Çarşamba günü de sürecek. Perşembe günü için ise kar yağışı tahmini yok.

konya-haftalik-hava-durumu.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.