150 milyon dolarlık AVM yıkılıyor

150 milyon dolarlık AVM yıkılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Antakya ilçesinde 2013 yılında 150 milyon dolar maliyetle inşa edilen ve ağır hasar gören alışveriş merkezi, geçmişin hatıralarını taşıyan bloklarıyla yıkılmaya başlandı.

Antakya'nın Haraparası Mahallesi'nde 2013 yılında 150 milyon dolarlık bir yatırımla inşa edilen alışveriş merkezi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle ağır hasar almıştı. Asrın felaketi olarak adlandırılan depremler, bölgedeki birçok yapıyı yerle bir etmiş, Haraparası Mahallesi'nde bulunan alışveriş merkezi de zarar görenler arasındaydı.

150 milyon dolarlık AVM yıkılıyor

Antakya'da gerçekleştirilen yıkım çalışmaları, geçmişe ait hatıraları taşıyan ve bir dönemin simgesi haline gelmiş olan alışveriş merkezinin büyük bir bölümünü ortadan kaldırmaya yönelik. Deprem sonrası ağır hasar almış olan bu modern yapı, geçtiğimiz yıllarda kent sakinleri tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyordu.

150 milyon dolarlık AVM yıkılıyor

Yıkımın başlamasıyla birlikte mahalle sakinleri, geçmişte dostluklarını, hatıralarını ve arkadaşlıklarını bu alışveriş merkezinde yaşadıklarını dile getiriyor. Efe Arıkoğlu, yıkılan alışveriş merkezinin bir zamanlar kentlerinin en yeni yapılarından biri olduğuna vurgu yaparak, "Burası kentimizin en yeni yapılan alışveriş merkeziydi. Buranın yıkıldığını gördüğümde içim kötü oldu. Tüm dostluklarımız, hatıralarımız ve arkadaşlıklarımız buradaydı" diyor.

150 milyon dolarlık AVM yıkılıyor

Esen Doksöz ise yıkımın, alışveriş merkezinin gençlerin ve kentin sakinlerinin buluşma noktası olduğu döneme dair anıları silip süpürdüğünü ifade ederek, "Alışveriş merkezimiz bütün gençlerin takıldığı yerdi. Herkesin merkeziydi, yıkılıyor. Çok acı bir şey, özellikle izlemeye geldik. Bu anı görmek çok kötü. Buraya hem alışverişe hem de oturmaya geliyorduk. Antakya'nın yarısı bu alışveriş merkeziydi" şeklinde duygularını dile getiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.