150 kilogramlık kabak ilgi odağı oldu

150 kilogramlık kabak ilgi odağı oldu

Edirne'deki bir tava ciğeri restoranında sergilenen 150 kilogramlık kabak, müşterilerin ilgi odağı haline geldi

EDİRNE (AA) - Edirne'deki bir tava ciğer restoranında sergilenen 150 kilogramlık kabak ilgi odağı oldu.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı ve tava ciğer restoranı işletmecisi Bahri Dinar, müşterilerine tava ciğerin yanında kabak tatlısı ikram etmek için kabak satın aldı.

Restoranın bahçesinde bulunan çeşitli büyüklükteki kabakların arasında yer alan 150 kilogramlık kabak dikkati çekiyor. Tava ciğeri yemeye restorana gelen vatandaşlar da kabakla fotoğraf çektiriyor.

Bahri Dinar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel olarak her yıl müşterilerine kabak tatlısı ikram ettiğini söyledi.

Edirne'de yetişen en büyük kabağı bulduklarını belirten Dinar, "Bu yıl da Karaağaç'ta yetişen bu kabağı aldık. Kabağı bir aya yakın sergiledikten sonra müşterilerimize bedava ikram edeceğiz. Restorana gelenler fotoğraf çektirmeden ayrılmıyor. Tabii kabağın maket olup olmadığını soranlar oluyor. Gerçek mi diye dokunuyorlar. Kabak büyüklüğüyle şaşkınlık yarattı. Yoldan geçenler kabağı görüp gelip dokunuyor. Biz onu sergilemek için koyduk." diye konuştu.

Müşterilerden Serap Özduman da ilk kez bu büyüklükte bir kabak gördüğünü belirterek, "Gerçek olduğuna inanamadık ama gerçekmiş. Değişik duruyor. Fotoğraf çektirdik gayet güzel bir kabak." dedi.

Mersiye Arslan da kabağın dikkati çektiğini ve hayatında ilk kez bu büyüklükte kabak gördüğünü kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :