15. Uluslararası İzmir Açık Satranç Turnuvası

15. Uluslararası İzmir Açık Satranç Turnuvası

- Organizasyon açılış töreni ve ilk tur maçlarıyla start aldı


İZMİR (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 15. Uluslararası İzmir Açık Satranç Turnuvası, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halkapınar Spor Salonu'nda yapılan açılış töreni ve ilk tur maçlarıyla başladı.

Yarışmanın başhakemi FIDE kokartlı Abuzer Altuntaş AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvaya Gürcistan ve Azerbaycan federasyonlarından 5, KKTC federasyonundan 6, Türkiye'den de 21 ilden 153 olmak üzere toplam 164 sporcu katıldığını dile getirdi.

Bir hafta sürecek turnuvada İsviçre eşlendirme sistemi kullanılacağını anlatan Altuntaş, 9 tur üzerinden oynanacak karşılaşmalarda sporculara 90 dakika+30 saniye/hamle düşünme süresi verileceğini kaydetti.

Altuntaş, açık bir turnuva olduğu için turnuvada herhangi bir yaş sınırlamasının olmadığını, sporcu eşleştirmelerinin "rating" sistemine göre, yani daha önce katıldığı yarışmalarda aldığı sonuçlarla belirlenen güç derecesine göre yapıldığını bildirdi.

Turnuva sonununda dereceye giderlere toplam 20 bin lira ödül verileceğini belirten Altuntaş, "Milli oyuncularımız da oynuyor. Burada alınacak 'norm', Türkiye ortalamasını da yükseltecektir." diye konuştu.

Altuntaş, 7 gün boyunca sürecek turnuvaya İzmirli satrançseverleri beklediklerini söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :