15 Temmuz'un "mucize gazi"si hayata döndü

15 Temmuz'un "mucize gazi"si hayata döndü

FETÖ'nün darbe girişiminde jetlerden atılan bomba nedeniyle kafatasının yarısını kaybeden, çenesi parçalanan ve 15 Temmuz gecesinden bu yana komada olan üç aylık evli Nurullah Keleş, yaşama yeniden gözlerini açtı- "Mucize gazi" Keleş:"Bir daha olsa bir da

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde jetlerden atılan bomba nedeniyle kafatasının yarısını kaybeden, çenesi parçalanan ve 15 Temmuz gecesinden bu yana komada olan Nurullah Keleş, yaşama yeniden gözlerini açtı. Mucize gazi, "Bir daha olsa bir daha giderim. Ucunda ölüm de olsa hiç gözümü kırpmadan yine giderim." dedi.

Henüz üç ay önce evlenen 24 yaşındaki Nurullah Keleş, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini engelleyebilmek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne koşan vatandaşlar arasındaydı. O gece, tanklardan birinin üzerine çıkan Keleş, Külliye yakınına atılan bomba nedeniyle ağır yaralandı.

Şarapnel parçaları kafatasının sağ tarafını ve çenesini parçalayan, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Keleş, 15 Temmuz'dan bu yana komadaydı. Doktorların "Elimizden geleni yaptık, artık sadece dualara ihtiyacı var" dediği Keleş, bir kaç gün önce hayata yeniden gözlerini açtı.

Geçen bir aylık sürenin ardından yeniden hayata dönen ve yakınlarınca "mucize gazi" olarak anılan Nurullah Keleş ve ailesi, AA muhabirine o gece ve sonrasında yaşananları anlattı.

Çenesindeki ameliyat nedeniyle güçlükle konuşan Keleş, o gece kuzeni ile birlikte önce AK Parti il binasına ardından da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni gittiğini belirtti.

Külliye'ye vardıklarında çatışmaların başladığını söyleyen Keleş, sonrasını, "Bir tankın üzerine çıkarak onu durdurmaya çalıştım. O andan sonrasını hatırlamıyorum. Şarapnel gelmiş herhalde kafama, yaralanmışım. Apar topar hastaneye götürmüşler." sözleriyle anlattı.

Keleş, üç gün önce tam olarak kendine geldiğini ifade ederek, "Bu ülke kolay kazanılmamış, bu hale o kadar kolay gelinmemiş. Bir daha olsa bir daha giderim. Ucunda ölüm de olsa hiç gözümü kırpmadan yine giderim." diye konuştu.

- "Gömleğini ben ilikledim"

Keleş'in eşi 20 yaşındaki Çiçek Keleş, 15 Temmuz akşamı eşi işten geldikten sonra dışarı çıktıklarını ve jetlerin uçuşunu görmelerinin ardından bir bakkalda haberleri dinlediklerini söyledi.

Eve gelmelerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyondan vatandaşlara çağrısını dinlediklerini söyleyen Keleş, "Evden çıkarken de gömleğini ben iliklemiştim. İlk haberi duyduğumda da 'kendi ellerimle gönderdim' gibisinden kendime yüklendim ama vatan sağ olsun. Bizim zaten kahramanımız. Eşim gibi çok sayıda kahraman var. Şehitlere de Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

- "Kafatasının sağ tarafı yok"

Keleş'in ablası Melek Işıklar Keleş de o gece kardeşi ile en son eşinin konuştuğunu anlattı.

Keleş, "Kardeşimin kafatasının sağ tarafı şu an yok. Kafatası beyninin içine girmişti. İlk ameliyatında temizlendi. Sonra tekrar ikinci ameliyat, çenesine girmişti şarapnel parçaları. Çenesini bir tane şarapnel parçası paramparça etmişti ikincisi de saplanıp kalmıştı. Zaten komada gelmiş buraya. Doktorlar, 'Biz elimizden geleni yaptık artık dualara kaldı' dedi. Durumu çok ağırdı. Hep diyorduk, 'gözünü bir açsa. Çok şükür bu günleri de gördük." sözleriyle kardeşinin yaşadıklarını aktardı.

Keleş, "Allah başkomutanımıza güç kuvvet versin. Onu her türlü görünen, görünmeyen kötülüklerden korusun. Her zaman onun arkasındayız. Rabbim vatanımıza, milletimize zarar ziyan vermesin. Allah bir daha böyle acı günler yaşatmasın. İki küçük çocuğum var, onlar da 'Recep Tayyip Erdoğan' diyerek, 'Vatan sana canım feda' diyerek ellerinde Türk bayrağı sallıyorlar. Ben de, evlatlarım da vatana her zaman köleyiz. Cumhurbaşkanımızın hep arkasındayız." ifadelerini kullandı.

Keleş, henüz katı gıdalarla beslenemeyen kardeşinin kısmi felç geçirdiğini ama durumunun giderek düzeldiğini, önümüzdeki süreçte geçireceği yeni bir ameliyatla kafatasına platin takılmasının planlandığını dile getirdi.

Keleş'in annesi Ülkünaz Keleş ise o geceye ilişkin hissettiklerini, "Evden çıktıklarından 1,5 saat sonra, 'vuruldu' diye haberi geldi. Kaynımın oğlu eşimi aramış. Ondan sonra biz hemen dışarı çıkıp çocukları aradık. Allah o geceleri bir daha yaşatmasın. Bu vatan sahipsiz değil. Biz devletimizin, Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Küçüğümüzden büyüğümüze kadar onları destekliyoruz, Allah onlardan razı olsun." sözleriyle anlattı.

Darbe girişiminden ilk kez 13 gün sonra oğlunun bilincinin açılmaya başladığını, iki defa beyninden, ardından da çenesinden ameliyat geçirdiğini anlatan Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok şükür Rabbime. Yani çok büyük bir acıydı ama vatan için her şeye değer. Vatan sağ olursa biz de sağız. Vatan olmazsa biz de olamayız. Doktorlar, hemşireler oğlumla çok ilgilendi. Allah razı olsun. Dualar sayesinde, Allah'ın izniyle, çok şükür daha iyi. Bu günleri göreceğimize inanamıyorduk. Şükürler olsun, Allah bize yeniden verdi çocuğumuzu."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :