"15 Temmuz'da milletin şerefi için camilere geldik"

"15 Temmuz'da milletin şerefi için camilere geldik"

İzmir'in Torbalı ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuduğu için bir grubun sözlü saldırısına uğrayan din görevlisi Kara, o gün yaşadıklarını anlattı - Kara: - "Biz 15 Temmuz'da herhangi bir şahsı kurtarmak için değil va

İZMİR (AA) - TEZCAN EKİZLER - İzmir'in Torbalı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı gece sela okudukları gerekçesiyle sözlü saldırıya uğrayan din görevlilerinden Ekrem Kara, "Biz 15 Temmuz'da herhangi bir şahsı kurtarmak için değil vatanın bağımsızlığı, milletin onuru ve şerefi için camiye geldik." dedi.

Torbalı ilçesi Pancar Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde sela okudukları için bir grup tarafından müezzin arkadaşıyla sözlü saldırıya uğrayan Kara, o gün yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Kara, FETÖ'nün darbe girişimini televizyondan takip ettiğini, kendilerine gelen mesaj üzerine de camiye gittiğini söyledi.

Camiye geldiğinde 2'si erkek 4 kişiyi gördüğünü ifade eden Kara, şöyle konuştu:

"(Niçin sela okunduğunu) söylediler, bizimle tartıştılar. Milletin birlik ve beraberliği için bu selayı okuduğumuzu anlattım. Daha sonra o şahıslar ayrıldı. Ardından daha kalabalık bir grupla cami avlusuna geldiler. 'Neden sela okuyorsunuz?' dediler. Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeye başladılar ve 'Onu kurtarma selası mı okuyorsunuz?' diye konuştular. Kalabalığın içinden yüksek sesler gelmeye başladı. Üzerimize yürüdüler, yumruk atmaya çalıştılar. Ciddi şekilde sözlü saldırıya uğradık. Caminin elektriğini kestiler, camları kırdılar. Biz 15 Temmuz'da herhangi bir şahsı kurtarmak için değil vatanın bağımsızlığı, milletin onuru ve şerefi için camiye geldik."

Kara, saldırı üzerine güçlükle camiye sığındıklarını dile getirdi.

- "Karşımıza sela isteğiyle geldiler"

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında dava açıldığını vurgulayan Kara, Türk adaletinin onlara en uygun cezayı vereceğine inandığını ifade etti.

15 Temmuz günü okunan selayı hiç unutamadığını vurgulayan Kara, "Vatan, millet ve din için yapılan bir mücadelede gerekirse canımızı feda ederiz. Her sela okuduğumda aklıma 15 Temmuz geliyor. O gece camiye gelip bize sözlü saldırıda bulunan şahıslar, daha sonra yakınlarının vefatı nedeniyle karşımıza sela isteğiyle geldiler. Biz normalde 3 sela okuyorsak bu sefer 5 sela okuduk." dedi.

Milli mücadele yıllarında destan yazan Türk milletinin, 15 Temmuz akşamı da hainlere karşı aynı mücadeleyi verdiğine işaret eden Kara, kahraman ecdadın kahraman torunlarının tankların ve mermilerin önünde durduğunu kaydetti.

Kara, ülkeye zarar vermek isteyen hainlerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağını sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :