15 Temmuz şehitlerinin isimleriköprülü kavşakta yaşatılacak

15 Temmuz şehitlerinin isimleriköprülü kavşakta yaşatılacak

Antalya'da, yapımı tamamlanan kavşaktaki üst geçide "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köprüsü" ismi verildi- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:- "Haysiyet, şeref yoksunu teröristlere en güzel cevabı, projelerimizle hizmetlerimizle büyümeye devam eder

ANTALYA (AA) - EXPO 2016 Antalya kapsamında projelendirilen ve yapımı yeni tamamlanan kavşaktaki üst geçide "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köprüsü" ismi verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi Eylül Ayı Toplantısı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) Salonu'nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi.

Komisyon raporlarının okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Muratpaşa ve Kepez ilçeleri sınırında bulunan Çallı Kavşağı'na yapılan köprüye "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köprüsü" isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Türel, yaptığı konuşmada, "15 Temmuz'da, açıkça bir işgal girişimi olduğunu" söyledi.

Darbelerin Türkiye'de ve yurtdışında nerede olursa olsun daha çok siyasal iktidarlara karşı ve demokrasi çiğnenerek yapıldığını anlatan Türel, demokrasiyle ele geçirilemeyen iktidarların darbeyle ele geçirildiğine dikkati çekti.

15 Temmuz'daki girişimin siyasi iktidara yönelik olmaktan öte Türk milletine yapılmış bir işgal provası olduğunu vurgulayan Türel, "Biliyoruz ki başarılı olsalardı Türkiye'yi işgal provasıyla başa gelecek, bu ülke, bu millet paramparça edilmeye çalışılacaktı. O yüzden başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız olmak üzere CHP, MHP genel başkanlarımız ve medyamızın ortaya koyduğu demokrasi hassasiyeti bu hainlerin, teröristlerin oyununu bozmuştur." diye konuştu.

- "15 Temmuz unutulmamalı, unutturulmamalıdır"

Teröristlerin Türk milletini hesaba katmadığını ancak boylarının ölçüsünü aldığını ifade eden Türel, demokrasinin iktidara, muhalefete, tüm siyasi partilere, Türk milletine, herkese lazım olduğunu anlattı.

Türel, siyasi düşüncelerin farklılığına rağmen tankların, tüfeklerin önünde duran bir anlayışı ortaya çıkardıklarını ifade etti.

"Bu ülkenin birliği ve beraberliği daim olduğu müddetçe bizi devirebilme, bize zarar verebilme imkanı olmadığı bir kez daha gösterilmiştir." diyen Türel, bu yüzden yeni yapılan Çallı Kavşağı'ndaki üst geçide 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri adının verilmesinin 15 Temmuz'un unutturulmaması adına önem taşıdığını belirtti.

Türkiye'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile girdiği Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ikinci bir Kurtuluş Savaşı'nı 15 Temmuz akşamı verdiğini dile getiren Türel, "Haysiyet, şeref yoksunu teröristlere en güzel cevabı, projelerimizle hizmetlerimizle büyümeye devam ederek veriyoruz. Projelerimiz hızla devam etmektedir." diye konuştu.

- Grup sözcüleri

AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar da köprülü kavşakta 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin yaşatılmasının önemli olduğunu anlattı.

CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncel, terörün nereden, kimden geldiğinin önem taşımadığını, her türlü terörü kınadıklarını dile getirdi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında demokrasiye birlikte sahip çıkarak olumlu hava yakaladıklarını anımsatan Tuncel, "Köprüye bu ismin verilmesi uygundur." dedi.

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli de PKK ve FETÖ'yü kınadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler