15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu

15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu

Konya'dan 1 Temmuz'da yola çıkan bisikletli grup, İstanbul'a geldi- Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Ekizer, yol boyu ziyaret ettikleri şehitliklerden aldıkları toprakları Çanakkale'ye götüreceklerini belirtti

İSTANBUL (AA) - Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen "15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu" katılımcıları İstanbul'a ulaştı.

Konya'dan 1 Temmuz'da yola çıkan katılımcılar, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ekibi tarafından karşılandı.

Maltepe 3 No'lu Halk Sağlığı Laboratuvarı önündeki karşılamaya, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Dr. Abdullah Emre Güner ile çalışanlar katıldı.

Güner, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'u unutturmamanın en önemli vazifelerinden biri olduğunu söyledi.

Geçen sene adeta Kurtuluş Savaşı'nın tekrarının yaşandığını anlatan Güner, "İstanbul'da bunun en kesif yaşandığı noktalardan birisi. Rabbimiz nasip etti, Milletimiz vatanına, devletine sahip çıktı. Tekrar tekrar şükranlarımızı sunuyoruz çünkü bu milletimizin kendi başarısıdır. Tankların önüne çıplak elleriyle durup mücadele verdiler ve istiklalimizi bize geri verdiler. Rabbim böyle bir şeyi inşallah bize bir daha yaşatmaz." diye konuştu.

Abdullah Emre Güner, Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü ekibinin amatör ruhla yola çıktığını ve buraya gelerek kendilerine şeref verdiğini belirterek, "Bu acı hadiseyi, bir demokrasi bayramına dönüştürdüğümüz bu senemizde unutmamak, unutturmamak için bize bir anı kazandırdılar. Onlara 'Hoşgeldin' diyorum, teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah güzel bir şekilde bu demokrasi bayramımızı kutlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

- "Belgesel çekilecek"

Katılımcılardan Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Ahmet Ekizer ise Konya'dan yola çıkarak bazı illere uğradıklarını söyledi.

Buralardaki şehitlikleri ziyaret ettiklerini belirten Ekizer, şunları söyledi:

"Ailelerle görüştük, kabirlerden topraklar aldık. Hedef bu toprakları Çanakkale'ye taşımak. Günde yaklaşık 200 kilometre pedal çeviriyoruz. Tırmanış ve inişlerle beraber zorlu bir yolculuk. Yollarda insanlardan destek alıyoruz. Şehirlerde güzel bir şekilde karşılanıyoruz. Herkes 15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğinin farkında olduğu için bir kucaklama söz konusu. Hepsinden öte gittiğimiz şehit aileleri bize bu kabirlerden alınan toprakların Çanakkale'deki ana şehitlikteki şehitlerle buluşmasının çok güzel bir proje olduğunu söyledi. Bu projede amatörlerin bisiklet turu yapabileceğini, şehirlerde gezebileceğini, şehirlerarası yolculuk yapabileceğini, bunun dışında 15 Temmuz'un unutulmaması gerekirken aynı zamanda sporla beraber bunun yapılabileceği gösterildi. İstanbul'a kadar muhteşem bir program gerçekleşti, bundan sonra yine Çanakkale'ye doğru yola çıkacağız. Ne kadar yorulursak yorulalım akıllarımıza 15 Temmuz geldiğinde inanın daha da hızlanıyor her şey, daha da güzelleşiyor. Bu programı unutturmamak için iki bölüm belgesel çekiliyor. Bu belgesel inşallah ulusal kanallarda okullarda ve hastanelerde yayınlanacak."

Konuşmaların ardından İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğünde ağırlanan katılımcılar bir süre dinlendi. Güner tarafından katılımcılara çeşitli hediyeler verildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler