"15 Temmuz Şehitleri" bir kitapta toplandı

"15 Temmuz Şehitleri" bir kitapta toplandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesindeki darbe girişimi sırasında şehit...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesindeki darbe girişimi sırasında şehit olanların hayatını bir kitapta topladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, "15 Temmuz Şehitleri" ismini taşıyan eser, Kültür AŞ Yayınları Kültür Medeniyet Serisi'nin 33. kitabı olarak okuyucuyla buluştu.

Şehitlere ve özgürlüğe adanan kitap için 200'den fazla şehit ailesinin Ankara ve İstanbul'daki evleri ziyaret edilerek, röportajlar yapıldı. Metinler kaleme alınırken, şehit ailelerinin anlatımlarının yanı sıra medyada çıkan görüntü, röportaj, anlatı ve haberler de değerlendirildi.

Anadolu Ajansı (AA) fotomuhabirlerinin darbe teşebbüsünün yaşandığı 15 Temmuz gecesi çektiği fotoğraflarının da yer aldığı kitapta bulunan şehit yakınlarının fotoğrafları, aynı ışık, mesafe ve pozda çekilerek bir dil bütünlüğü oluşturmaya çalışıldı.

15 Temmuz gecesi yaşananların kronolojik olarak takip edilebileceği kitapta, darbeye karşı direniş yaşanan bölgelerin hikayesi de ele alındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler