15 Temmuz Şehitleri Anma Programı

15 Temmuz Şehitleri Anma Programı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:"O gece, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, sivil toplumuyla medyasıyla, yediden yetmişe her kesimden vatandaşımız özgürlüğüne, bağımsızlığına, bayrağına sahip çıktı. Onurunu, iradesini, aklını 1 dolara satan

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "O gece, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, sivil toplumuyla medyasıyla, yediden yetmişe her kesimden vatandaşımız özgürlüğüne, bağımsızlığına, bayrağına sahip çıktı. Onurunu, iradesini, aklını 1 dolara satan FETÖ'nün teröristlerine de, onların arkasındaki karanlık akla da gereken dersi vererek 'Bu vatan geçilmez.' dedi." dedi.

Kaya, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'nda konuştu.

Gazi milletin "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nü kutlayan Kaya, vatan ve millet uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle yad ederek, gazilere acil şifalar diledi, gencecik evlatlarını Hakk'a uğurlayan fedakar annelere, babalara, tüm şehit yakını ve gazilere şükranlarını sundu.

15 Temmuz’un üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Kaya, şöyle konuştu:

"O gece, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, sivil toplumuyla, medyasıyla, yediden yetmişe her kesimden vatandaşımız, özgürlüğüne, bağımsızlığına, bayrağına sahip çıktı. Onurunu, iradesini, aklını 1 dolara satan FETÖ'nün teröristlerine de, onların arkasındaki karanlık akla da gereken dersi vererek 'Bu vatan geçilmez.' dedi. O gece hep birlikte çocuklarımızla vedalaşarak, ailelerimizle helalleşerek meydanlara çıktık. Darbecilerin tanklarına sokakları, uçaklarına gökyüzünü dar ettik. 15 Temmuz, Malazgirt, İstanbul'un Fethi, Kut'ül Amare, İstiklal Savaşı ve Çanakkale Zaferi gibi tarihimizin dönüm noktaları arasında yerini almıştır."

- "Darbeciler, diriliş ruhunu hesap edemediler..."

Milletin, tarihin nesnesi değil öznesi ve tarih yapıcı bir millet olduğunu tüm dünyaya bir kez daha hatırlattığını belirten Kaya, bu işgal girişiminin planlayıcıları ve onların maşaları olan FETÖ'cü alçakların, o gece nereleri bombalayacaklarını hesap ettiklerini ama bu milletin ölümü öldüren direnişini ile Rabbin bu millete bahşettiği diriliş ruhunu hesap edemediklerini söyledi. Kaya, şöyle devam etti:

"15 Temmuz gecesi, cesaretiyle hainlerin karşısına dikilen Kahramankazanlı öğretmen Derya Ovacıklı’nın inancını bilmiyorlardı. Derya'nın ayağı, Ali'nin kolu değil, vatan ayakta, milletimiz dimdik, önemli olan bu. 'Zaten bu beden, vatan için ayaktaydı, vatana emanetti, vatana feda olmak için ayaktaydı.' diyordu Derya öğretmen. Bizi bir ve beraber kılan, bizi millet yapan işte bu inanç. Üzerinden iki kez tank geçtiği halde sağ kalıp direnişe devam eden, 'Bir üçüncüsü gelseydi onu da durdurmaya çalışırdım.' diyen Sabri Ünal'ı öngöremediler. 'Bacağımı kaybettim. 46 kez ameliyat oldum. Hiç pişman olmadım. Bir daha olsun, bir daha yaparım. Bacaksız yaşanır ama vatansız yaşanmaz.' diyen gazi Sabri Gündüz'ü hesap edemediler. O gece darbeci olduğunu anladığında ilk kez komutanının talimatına uymayan ve şehit olacağını bile bile o haini orada öldüren Ömer Halisdemir'i hesap edemediler."

- "Recep Tayyip Erdoğan'ı hesap edemediler"

Cuntacıların, darbenin ilk şehidi olan Bülent Aydın, davanın yiğit insanı Erol Olçok, Abdullah Tayyip Olçok ve Prof. Dr. İlhan Varank gibi korkusuzca meydanlara inen milletin kahramanlığını da hesaba katmadıklarını anlatan Kaya, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu kadar değil elbet ve elbette bir kişiyi daha hesap edemediler. Yıllarca üzerinde oynadılar. Farklı oyunlarla üstüne geldiler. Milletiyle arasına girmek için türlü türlü tuzaklar kurdular. Bu tuzakların en kanlısını 15 Temmuz'la hayata geçirdiler. Bütün alçak hesaplarını onun ortadan kaldırılmak üzere kurmuşlardı. Özel suikast timleriyle geldiler, F16'larla ablukaya aldılar. İşte o gece korkuyu korkutarak, 'Halkımın gücünün üstünde hiç bir güç tanımıyorum ve milletimizi meydanlara davet ediyorum. Ben de geliyorum' diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hesap edemediler."

Bakan Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla Bakanlık olarak şehit yakınları ve gazileri bir an bile yalnız bırakmadıklarını, gece gündüz dertleriyle ilgilenmeye, acılarını bir nebze olsun hafifletmeye çalıştıklarını kaydetti.

Kaya, "Vatanı için, ezanı için, bayrağı için gözünü kırpmadan şehadete yürüyenlerin bizlere emanetleri olan şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak az. Onlara aşkla, onurla hizmet etmeye devam edeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :