15 Temmuz şehitleri anısına 250 fidan dikildi

15 Temmuz şehitleri anısına 250 fidan dikildi

YOZGAT (AA) - Sarıkaya ilçesinde 15 Temmuz şehitleri anısına hatıra ormanı oluşturuldu. Sarıkaya Kaymakamlığı ve Sarıkaya Belediyesince organize edilen...

YOZGAT (AA) - Sarıkaya ilçesinde 15 Temmuz şehitleri anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Sarıkaya Kaymakamlığı ve Sarıkaya Belediyesince organize edilen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında Beştepe mevkisinde oluşturulan 15 Temmuz Hatıra Ormanına, 250 çam fidanı dikildi.

15 Temmuz şehitlerinin unutulmayacağını belirten Sarıkaya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "15 Temmuz’un seneyi devriyesinde, hain darbe girişimi esnasında vatanımızı kurtaran şehitlerimizi anmak, onları unutmamak ve unutturmamak için buradayız. 250 şehidimizin anısına, 250 fidanın dikimini gerçekleştirdik. Hadis-i şerifte de belirtildiği üzere ‘Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ denilmektedir. O nedenle biz de fidanlarımızı toprakla buluşturduk." dedi.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Jandarma Komutanı Teğmen Yuşa Kılınç, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Topkaya, Müftü Emrah Kandemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :