15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan:- "15 Temmuz hain darbe girişimi, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşama hakkına yapılmış bir müdahaleydi, bir tecavüzdü"- "O darbe girişiminin başarısız olmasındaki en büyük emeklerden birisi d

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, "15 Temmuz hain darbe girişimi, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşama hakkına yapılmış bir müdahaleydi, bir tecavüzdü." dedi.

Kan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile İstanbul 25. Ağır Mahkemesi'nce görülen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası'nın karar duruşmasını takip etmek için Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne geldi.

Duruşma öncesi basın açıklaması yapan Kan, ilk günden beri hain darbe girişimi davalarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Bu davanın farklı bir dava olduğunu ifade eden Ravza Kavakcı Kan, "Bu dava, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası. Bu davada dik durmuş olan, bu davada yargılananların hayatta yaşama haklarını ellerinden almış oldukları 34 şehidimiz var. 32'si sivil şehidimiz. En genç şehidimiz Abdullah Tayyip Olçok. Babası Erol Olçok Beyefendi ile şehit edilmişti 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde. Bu duruşmada 424 müşteki, 133'ü tutuklu toplam 144 sanık var. Bugün bu sanıkların adalet önünde hesap verdiğini göreceğiz." dedi.

Bu davanın 9 Ekim 2017'de başladığını hatırlatan Kan, "Bugün mahkeme heyetinin kararını açıklamasını bekliyoruz. Her biri için 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi olan sanıkların, suçlu olanların adalet önünde hesap vereceğini göreceğiz. Varsa suçsuz olanların serbest kaldığını göreceğiz." diye konuştu.

Ravza Kavakcı Kan, 15 Temmuz'un korkunç bir gece olduğunu ama 16 Temmuz'da Türkiye'nin güzel bir sabaha uyandığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"15 Temmuz hain darbe girişimi, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşama hakkına yapılmış bir müdahaleydi, bir tecavüzdü. Bu topraklara ümit bağlayanların geleceğine yapılmak istenen bu darbe girişimi, 251 şehidimiz ve 2 bin 194 gazimiz sayesinde, Sayın Başkanımızın yaptığı davetle sokağa çıkanların, milyonlarca isimsiz kahraman sayesinde ortadan kaldırıldı. O darbe girişiminin başarımız olmasındaki en büyük emeklerden birisi de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde hayatını bizler için göz kırpmadan feda eden şehitlerimizin ve gazilerimizindi."

Mahkeme heyetlerinin zor bir süreç yaşadığını, tüm sanıkların savunma haklarını sonuna kadar kullandığını belirten Kan, şehit yakınları ve gazilerin duruşmaları takip ettiğini, mahkeme süreçlerine katkıda bulunduklarını, adaletin tecelli edeceğini görecekleri için ümitli olduklarını söyledi.

- "Türk adaletine güveniyoruz"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yılı olduğunu hatırlatarak, adaletin tecelli etmesi noktasında, Türk adaletine olan güvenlerini dile getirdi.

Daha önceki davalarda verilen kararların ve hain darbe teşebbüsünde bulunan teröristlerin bugün alacağı cezaların, Türkiye'de bir daha böyle darbe girişimlerini yapamayacak şekle getireceğini belirten Şenocak, "Boğaziçi Köprüsü, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yapılan mücadele 34 kardeşimizin şehit edildiği yerdir. Daha önce nasıl dediysek 'Çanakkale geçilmez.' o gün de aynı duygularla boğaz köprüsü geçilmez uygulamasını da oradaki kardeşlerimizin verdiği mücadele sonunda bir kez daha görmüş olduk. Başkomutan ve millet beraberliğinin bu ülkedeki yansımasını, devamındaki başarıyı görmüş olduk." dedi.

Şenocak, bundan sonraki süreçte ülkedeki birlik ve beraberliğin korunmaya devam edileceğini ifade etti.

Bugün yargılanan teröristlerin Türk adaletine olan güven neticesinde en ağır cezaları almasını temenni ettiklerini belirten Şenocak, tüm şehitlere rahmet dileyerek sözlerini tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :