15 Temmuz şehidi Muhammed Ambar anıldı

15 Temmuz şehidi Muhammed Ambar anıldı

Ambar için mezun olduğu Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde anma töreni düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit edilen Muhammed Ambar anıldı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 3 yerinden vurularak şehit olan Muhammed Ambar için mezun olduğu Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Spor Salonu'nda anma töreni düzenlendi.

Bakırköy İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğince (BAKİMDER) gerçekleştirilen programa, şehit Ambar'ın ailesi, Bakırköy Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, BAKİMDER Başkanı Engin Gökyıldız ile okul yönetimi ve öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, 15 Temmuz darbe girişimi ile Muhammed Ambar'ı anlatan sinevizyon gösterimi, şiir dinletisi ve protokol konuşmalarıyla devam etti.

- "Türk milleti olarak askerimize sahip çıkarız"

Programda konuşan Muhammed Ambar'ın kız kardeşi Melek Ambar, ağabeyinin güçlü bir karaktere sahip olduğunu söyledi.

"Ağabeyim, lise zamanlarından beri FETÖ'yü sevmediğini sık sık dile getirirdi." diyen Ambar, 15 Temmuz gecesi ağabey ile ablalarına yemeğe gittiklerini anlattı.

Ambar, yemek yedikleri esnada yan daireden ses geldiğini, askerin yolu kapattığını, halka silah doğrulttuğunu duyduklarını ifade ederek, "Türk milleti olarak askerimize sahip çıkarız. Birisi askerimize laf söylediği zaman vatan haini olarak düşünürüz." diye konuştu.

Beylerbeyi Polisevi'nde çalışan yeğenlerinden köprünün kapatıldığı, her an çatışma çıkabileceği haberi aldıklarını söyleyen Ambar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokağa çıkma çağrısı üzerine ağabeyinin abdest alarak dışarıya çıktığını anlattı.

Uzun saatler ağabeyinden haber alamadıklarını anlatan Ambar, "Abimin köprüye gittiği, aklımın ucundan bile geçmedi. Çünkü oraya ulaşım hep kapanmıştı. Sabah erken saatte kapı çaldı. Komşumuz hastaneye gitmemiz gerektiğini söyledi. Benim halen aklımda değildi abimin şehadete koştuğu." ifadelerini kullandı.

Ambar, bir şekilde Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştıklarını belirterek, hastaneye geldiklerinde durumun içler acısı olduğunu söyledi.

Melek Ambar, ağabeyinin o gece köprüde en önde koşanlardan birisi olduğunu ve herkese "Bu gece ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz?" diye seslendiğini anlattı.

Ambar, ağabeyinin tankların önünde vurulduğunu ifade ederek, "Şu kalleşliğe bakın ki tankın önünde yatan adamı kimse almasın diye sağına soluna ateş etmişler." dedi.

- "İmam hatiplerin 15 Temmuzlar'ın önlenmesinde büyük rolü var"

Bakırköy Milli Eğitim Müdürü Aydın da şehadetin çokça anlatıldığına değinerek, "İş namlunun ucuna geldiği zaman, birazcık yürek ister, çokça cesaret ister, gözü kararlılık, mangal gibi yürek ister. Hakikaten o gece tüm şehitlerimiz gibi okulumuz 96 mezunu Muhammed Ambar şehidimiz de gözünü kırpmadan cesaretle, inanmışlıkla sokağa çıkmıştır. Bundan dolayı önünde saygıyla eğilmek gerekmektedir." diye konuştu.

Aydın, 15 Temmuz'un, bu milletin yeniden doğuşu ve var oluş tarihi olduğunu, bu tarihin unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, "Dini değerlere birazcık sahip olanların, bazı saçmalıklara inanması beklenemez. İmam hatiplerin bu yüzden 15 Temmuzlar'ın önlenmesinde çok büyük rolü vardır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler