15 Temmuz şehidi Bekdaş kabri başında anıldı

15 Temmuz şehidi Bekdaş kabri başında anıldı

Mardin'in Midyat Kaymakamı Tekin, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016 gecesi Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan polis memuru Velit Bekdaş'ın kabrini ziyaret etti

MARDİN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan polis memuru Velit Bekdaş, kabri başında anıldı.

Midyat Kaymakamlığı ve Belediyenin katkılarıyla, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında ilk olarak şehit Bekdaş'ın Seyfettin Güneştan Caddesi'nde bulunan Hacı İsa Cengiz Mezarlığı'ndaki kabri ziyaret edildi, dua okundu.

Kaymakam Hüseyin Tekin ve diğer protokol üyeleri şehidin mezarına karanfil bıraktı.

Programda daha sonra Hacı İsa Cengiz Camisi'nde demokrasi şehitleri için mevlit programı düzenlendi.

Tekin ve beraberindekiler şehit Bekdaş'ın ailesini ziyaret etti.

Şehit babası Abdulkadir Bekdaş'a başsağlığı dileyen Tekin, aile fertleri ile görüştü.

Tekin yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'a ilişkin düzenledikleri programlarda kendilerine yalnız bırakmayan Midyatlı vatandaşlara teşekkür etti.

Milletin hassasiyetinin 15 Temmuz 2016'da olduğu gibi yine devam ettiğini vurgulayan Tekin, "15 Temmuz yüreğimizde, kalbimizde 248 şehidimizi barındırsa da 2 bin 193 gazimize yer bulsa da bu artık milletimiz için demokrasinin simgesel anlamını ifade etmektedir." dedi.

Bir daha bu tür durumların yaşanmaması dileğinde bulunan Tekin sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama yaşatmaya kalkarlarsa da başlarına ne geleceğinin bir örneği, ibretlik bir gece olarak 15 Temmuz tarihteki yerini her zaman alacak. Milletimizin hafızasında da bu karanlık asla silinmeyecek. Her ne kadar karanlık gece olsa da ardının yani ertesi günün apaydınlık bir gün olduğunu dünyaya örnek bir şekilde göstermiştir. Allah hepinizden razı olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize ve onların yakınlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :