15 Temmuz ruhunu, nöbetle diri tutuyorlar

15 Temmuz ruhunu, nöbetle diri tutuyorlar

FETÖ'nün darbe girişimine karşı koymak üzere bir araya gelenlerin oluşturduğu Medya İletişim Grubu, darbe girişiminin yaşandığı günden itibaren her ayın 15'inde bir araya gelerek, nöbet tutmaya devam ediyor

İSTANBUL (AA) - Medya İletişim Grubu, 15 Temmuz ruhunu diri tutmak için darbe girişiminin yaşandığı günden itibaren her ayın 15'inde bir araya gelerek nöbet tutuyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı koymak üzere bir araya gelenlerin oluşturduğu Medya İletişim Grubu'nun üyeleri, Kısıklı'daki Abdullah Ağa Camisi'nde buluştu. Bugünkü nöbete, eski CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Filistinli araştırmacı yazar Moin Naim de katıldı.

Tunay, nöbette yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un bir milat olduğunu ifade ederek, "15 Temmuz'u iyi anlamak ve iyi idrak etmek gerekir ama üzülerek görüyorum ki Türkiye'de hala 15 Temmuz'u tam anlamıyla anlayamayanlar var. Bu, çok üzücü. 15 Temmuz'dan sonra Yenikapı ruhu yakalanmıştı. Bütün siyasi parti liderleri, o ruha uygun olarak hareket etmişlerdi ama çok çabuk o ruh bozuldu. Keşke bozulmasaydı." dedi.

Başına bir şey geldiğinde hemen birlik olan Türk toplumunun normal zamanda bunu başaramadığını söyleyen Tunay, "Keşke 15 Temmuz yaşanmasaydı da biz yine bir arada olmayı öğrenebilseydik ama bizim millet olarak özelliğimiz başımıza bir dert, musibet, sıkıntı geldiği zaman bir araya geliyoruz. Bu nöbetler çok önemli. İlk defa katılıyorum. Olaylar geçtikten birkaç ay sonra unutuyoruz. Unutturulmasına da müsaade ediyoruz. Bir daha 15 Temmuz tarzında alçak girişimlerin, ahlaksız girişimlerin olmaması için bu nöbetlerin önemi çok büyük. Yeni nesillere, gençlere bu bilinci aşılamak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Medya İletişim Grubu adına konuşan Said Ercan da onuncu kez nöbetlerde bir araya geldiklerini belirterek, "Her ayın 15'inde Kısıklı'da toplanıyoruz. Burada bir kardeşlik ruhu var. Biz 15 Temmuz'u unutmak istemiyoruz. Biz toplum olarak çabuk unutuyoruz. Çünkü unuttuğumuz şeyleri tekrar yaşarız. Unutmamak için bir araya geliyoruz. Amacımız birlik ve ülkemizin yanında olmak. Yeni 15 Temmuzlar yaşamayalım diye sürekli diri olalım istiyoruz." diye konuştu.

Filistinli araştırmacı-yazar Moin Naim ise "Biz 15 Temmuz gecesinde de nöbetteydik. 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması gerekiyor. Çünkü Türkiye'nin başına örülmeye çalışılan iç ve dış darbeler hala devam ediyor. Bunun için Türkiye dostları ve Müslümanların ayakta ve uyanık olması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz ruhunu, nöbetle diri tutuyorlar

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :