"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi"

"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan: "Anadolu Ajansımız almış olduğu görüntülerle, çekmiş olduğu fotoğraflarla bu anın unutulmasını engelledi. Geleceğe, çocuklarımıza, yüzyıllar sonrasına öyle bir arşiv bırakıyor ki kimin ne olduğunu, ülkem üzerinde

DENİZLİ (AA) - Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Anadolu Ajansı'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı ile ilgili olarak, "Anadolu Ajansımız almış olduğu görüntülerle, çekmiş olduğu fotoğraflarla bu anın unutulmasını engelledi. Geleceğe, çocuklarımıza, yüzyıllar sonrasına öyle bir arşiv bırakıyor ki kimin ne olduğunu, ülkem üzerinde hangi oyunların oynandığını, hangi girişimlerin yapıldığını tüm vatandaşlarımızın ayrıntısıyla görmesini, gelecek nesillerimize bunun aktarılmasını sağladı." dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı vatandaşların sergilediği direnişi gösteren fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi" açtı.

Darbe girişimi gecesi Denizli'de çekilen fotoğrafların yanı sıra Anadolu Ajansı muhabirlerince 15 Temmuz gecesi yurdun değişik yerlerinde çekilen fotoğraflardan oluşan serginin açılışı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve AK Parti İl Başkanı Necip Filiz tarafından gerçekleştirildi.

Zolan ve protokol üyeleri, Anadolu Ajansı'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını serginin açılışına katılanlara dağıttı.

Osman Zolan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ tarafından 15 Temmuz akşamı, bu çağlarda olmaz denilen bir darbe kalkışmasına girişildiğini, vatandaşın başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanı Binali Yıldırım'ın önderliğinde bu darbe kalkışmasını bertaraf ettiğini belirtti.

Çok büyük badirelerden geçildiğini belirten Zolan, "Ülkem darmadağın, paramparça edilecekti ve iç kargaşa ile belki Türkiye'nin ortadan kaldırılması için planlanmış bir girişimdi. Şükürler olsun Allah'ım tüm planları bozdu. Ve tabii ki bu sırada bu anları kaydedip gelecek nesillere aktaracak olan bir Anadolu Ajansımız vardı. Anadolu Ajansımız almış olduğu görüntülerle, çekmiş olduğu fotoğraflarla bu anın unutulmasını engelledi. Geleceğe, çocuklarımıza, yüzyıllar sonrasına öyle bir arşiv bırakıyor ki kimin ne olduğunu, ülkem üzerinde hangi oyunların oynandığını, hangi girişimlerin yapıldığını tüm vatandaşlarımızın ayrıntısıyla görmesini, gelecek nesillerimize bunun aktarılmasını sağladı." dedi.

Zolan, Anadolu Ajansı'nın dünyada güvenilirlik ve itibar anlamında dünyada en üst seviyeye gelmiş bir ajans olduğunu vurgulayarak, "Bundan dolayı emek verenleri tebrik ediyorum. Bu fotoğraflarla da bu görüntülerle de bugüne ve geleceğe ışık tutacaklar." dedi

Milletvekili Tin ise 15 Temmuz'un tarihe kara bir gün olarak geçtiğini, o gecenin unutulmayacağını belirterek, "O günlerde görev yapan basın mensuplarına ve Anadolu Ajansı mensuplarına çok teşekkür ediyoruz. Türkiye bu dönemde çok zor bir süreçten geçti. Ama bütün siyasi partileri ile medyası ile sivil toplum kuruluşları ile hepimiz vatanımızın, milletimizin, bayrağımızın arkasında olduk. Bu ülkeyi şeytanlara, lanetlilere, üç kuruşa ruhunu satmış olan FETÖ'ye ve onun yandaşlarına hiçbir zaman teslim etmedik." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Filiz de "240 şehit, 2 bine yakın yaralı hiç vermeseydik, milletin iradesinin üzerine hiç kimse ipotek koymaya, başka bir irade sergilemeye kalkışmasaydı. Bunu tekrar yaşamamak için hepimize görev düşüyor. Yaşananları unutmayıp ders çıkaracağız ve bunları gelecek nesillerimize aktaracağız." dedi.

Sergiyi gezen bazı vatandaşların o gece yaşananları hatırlayıp duygulandıkları görüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :